Audi e-tron SUV: Ραντεβού τον Αύγουστο

15:31 6/6/2018 - Πηγή: NewsAuto

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της Audi, e-tron, ετοιμάζεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στα τέλη Αυγούστου, και πιο συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Global Summit, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις αγορές.

Του ΚΩΣΤΑ

ΧΑΡΙΑΤΗ

Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την παρουσίαση του Audi e-tron έγινε διά στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της φίρμας, Rupert Stadler, κατά την διάρκεια της «αποκάλυψης» του νέου Q8, στην Shenzhen της Κίνας.

Σε ότι αφορά το νέο ηλεκτροκίνητο SUV, η Audi δεν έχει αποκαλύψει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Την ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων, αντί των τριών που διέθετε το πρωτότυπο μοντέλο, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι, έκαστος σε κάθε άξονα. Έχει επιβεβαιωθεί επίσης, ότι το e-tron θα διαθέτει μπαταρία 95 kWh, η οποία θα είναι τοποθετημένη στο πάτωμα, για καλύτερη κατανομή βάρους. Να σημειώσουμε επίσης ότι το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MLB.

Η Audi ισχυρίζεται ότι το e-tron θα είναι ικανό να καλύψει, με πλήρη φόρτιση, περισσότερα από 400 km. Σε ότι αφορά το θέμα της φόρτισης, η Audi ισχυρίζεται ότι το εκτεταμένο σύστημα διαχείρισης θερμικής διαχείρισης του e-tron θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να επαναφορτίζει τις μπαταρίες του σε σταθμούς φόρτισης έως και 150 kW. Αυτό σημαίνει ότι για να φορτιστούν σε επίπεδο 80% θα χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας. Αντίστοιχα, με το οικιακό ρεύμα, ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται στις 8 ½ ώρες, ενώ με τον ταχυφορτιστή των 22 kW ο χρόνος μειώνεται στο μισό.

Η Audi θα λανσάρει επίσης την υπηρεσία e-tron Charging Service, η οποία θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες πρόσβαση σε περίπου 80% των σημείων φόρτισης στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα