Audi Q3: Τα βλέμματα στη 2η γενιά

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς η Audi θα λανσάρει τη 2η γενιά του Q3. Το premium γερμανικό μικρομεσαίο SUV θα αποκτήσει πιο δυναμική σχεδίαση, νέα μηχανικά σύνολα στην γκάμα και αρκετές τεχνολογίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ ([email protected])

Το Audi Q3 παρουσιάστηκε το 2011, ανανεώθηκε πριν από δύο χρόνια σε εμφάνισή και κινητήρες και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει

μια αρκετά επιτυχημένη εμπορική πορεία. Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά του μοντέλου, που θα κάνει την εμφάνισή της στα μέσα του 2018.

Όπως είναι φυσικό, οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο (όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε), δείχνοντάς μας ένα αμάξωμα πολύ δυναμικό σε σχεδίαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου, θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα διαθέτει πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Παράλληλα η γκάμα των κινητήρων του θα είναι πιο πλήρης από ποτέ.

Ειδικότερα περιμένουμε την προσθήκη δύο ακόμα μηχανικών συνόλων, όπως ο νέος 1,0 TFSI και ο 1,6 ΤDI, ενώ βέβαιη θεωρείται και η παρουσία του 1.500άρη κινητήρα βενζίνης (TSI Evo) με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Eπίσης, για πρώτη φορά η Audi θα προσθέσει στην γκάμα του Q3 μια plug in υβριδική έκδοση, αλλά μια αμιγώς ηλεκτρική με αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα περίπου (η συγκεκριμένη θα λανσαριστεί δύο χρόνια αργότερα μέσα στο 2020).

Τέλος, στον κατάλογο εξοπλισμού του μοντέλου θα συμπεριληφθούν όλα τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτει η γερμανική φίρμα στο οπλοστάσιό της, όπως το Audi Pre Sense City, Traffic Jam Assist, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit και άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα