Audi A3 Sportback: Με κορυφαίους χώρους στην κατηγορία του

Το νέο Audi A3 Sportback προσφέρει compact εξωτερικές διαστάσεις με ευρύχωρο διάκοσμο.

Ο χώρος που προσφέρει ένα αυτοκίνητο είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, στην τελική επιλογή του εκάστοτε αγοραστή. Ιδανικά, το αυτοκίνητο πρέπει να έχει compact διαστάσεις για να παραμένει ευέλικτο μέσα στην πόλη, αλλά ταυτόχρονα να διαθέτει ευρύχωρο διάκοσμο.

Αυτόν τον συνδυασμό όμως μπορείτε να τον βρείτε μόνο στο νέο Audi A3 Sportback.

Το

νέο A3 Sportback προσφέρει περισσότερο χώρο και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις.

Έχει μήκος 4,34 μέτρα και πλάτος 1,82 μέτρα χωρίς τους καθρέφτες και επομένως είναι λίγο πάνω από τρία εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Οι επιβάτες επωφελούνται άμεσα απ’ αυτό: έχουν περισσότερους χώρους αγκώνων στο εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος και περισσότερους χώρους για τους ώμους στο πίσω μέρος. Χωρίς την κεραία οροφής, το νέο A3 Sportback έχει ύψος 1,43 μέτρα, το οποίο είναι ίδιο με την τρίτη γενιά, όπως και το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων. Αντίθετα, η ελαφρώς χαμηλότερη θέση καθίσματος για τον οδηγό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό. Αυτό υπογραμμίζει τον αθλητικό χαρακτήρα του συμπαγούς μοντέλου και ωφελεί το ύψος της κεφαλής στην πρώτη σειρά καθισμάτων.

Εκτός από τα στάνταρ καθίσματα, η Audi προσφέρει τα νέα προηγμένα σπορ καθίσματα με υψηλά πλευρικά στηρίγματα και ενσωματωμένα προσκέφαλα, τα οποία είναι στάνταρ στην έκδοση εσωτερικού S line. Το σύστημα θέρμανσης καθισμάτων, η ηλεκτρική ρύθμιση και η οσφυϊκή υποστήριξη με λειτουργία πνευματικού μασάζ διατίθενται προαιρετικά. Υπάρχει ακόμη και ένα ευρύ φάσμα επιλογής τιμονιού – στρογγυλό ή πεπλατυσμένο στο κάτω μέρος, με στάνταρ ή μεγάλα πολυλειτουργικά κουμπιά, με ή χωρίς paddles αλλαγής ταχυτήτων.

Ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα από 380 έως 1.200 λίτρα. Το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά ύψη και το πίσω ράφι βρίσκεται κάτω από αυτό. Προαιρετικά, διατίθεται ένα πακέτο αποθήκευσης για το χώρο αποσκευών και ηλεκτρική πίσω πόρτα, η οποία μπορεί επίσης να ανοίγει και να κλείνει με κίνηση των ποδιών, στο κάτω μέρος. Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, το νέο A3 Sportback έχει ικανότητα ρυμούλκησης μέχρι 1.600 κιλά (φρενάρισμα, με κλίση 12%).

Το αμάξωμα είναι δομικά εξαιρετικά ανθεκτικό, άκαμπτο και ακουστικά άνετο. Με τον 1.5 TFSI, το A3 Sportback έχει βάρος χωρίς φορτίο (χωρίς οδηγό) μόλις 1.280 κιλά, καθιστώντας το πολύ ελαφρύ. Στο θάλαμο επιβατών, εξαρτήματα που κατασκευάζονται από χάλυβα θερμικής κατεργασίας, συνδυάζουν υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος, σχηματίζοντας έναν ισχυρό και ασφαλή κλωβό. Αποτελούν το 29% του βάρους του αμαξώματος. Το καπό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Χάρη στη σύνθετη ηχομόνωση και την εξελιγμένη αερακουστική, το A3 είναι πολύ ήσυχο στο εσωτερικό. Σκιασμένα τζάμια για το πίσω μέρος είναι διαθέσιμα ως προαιρετικά, κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα από το εσωτερικό του οχήματος.

Με συντελεστή οπισθέλκουσας που ξεκινάει από 0,28, το A3 Sportback είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό, γεγονός που μειώνει τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου. Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της αεροδυναμικής και οι σχεδιαστές άρχισαν να συνεργάζονται στενά σε πολύ πρώιμο στάδιο βελτιστοποιώντας πολλές περιοχές του αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών καθρεφτών και του κάτω μέρους του οχήματος, στο οποίο τοποθετήθηκε επένδυση μεγάλης επιφάνειας.

Η έκδοση του κινητήρα TDI 150 PS διαθέτει μια ελεγχόμενη είσοδο ψυχρού αέρα: δύο οριζόντια τοποθετημένα πλαίσια πίσω από το Singleframe που ενεργοποιούνται ηλεκτρικά ρυθμίζουν τη ροή αέρα έξυπνα και ανάλογα με τις απαιτήσεις, με δύο βασικά πλεονεκτήματα: άριστη απόδοση ψύξης και αεροδυναμική αντίσταση. Κατά την οδήγηση, παραμένουν κλειστά όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ψύξη των φρένων με  ουδέτερο συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης, όπου ο αέρας οδηγείται από το διαμέρισμα του κινητήρα μέσω των θόλων των τροχών στα φρένα, είναι ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό.

Static photo,
Colour: tango red

The post Audi A3 Sportback: Με κορυφαίους χώρους στην κατηγορία του appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα