24h Le Mans: Toyota και Alonso πανηγύρισαν και φέτος

Οι Fernando Alonso, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima πανηγύρισαν και στον φετινό 24ωρο αγώνα του Μαν για λογαριασμό της Toyota.

Για την ιαπωνική ομάδα που είναι η μοναδική εργοστασιακή στην κατηγορία LMP1, η νίκη ήταν εύκολη υπόθεση – εξ ου και το 1-2 με τον πλησιέστερο αντίπαλο έξι γύρους πίσω. Όμως ανάμεσα στα δύο TS050 Hybrid υπήρχε μάχη και ανατροπές.

Το #7 με τους Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez

και Mike Conway φαινόταν πως είχε το πάνω χέρι, ήταν άλλωστε περισσότερα από δύο λεπτά μπροστά. Όμως περίπου μία ώρα πριν το φινάλε, ήρθε το δράμα για το εν λόγω πλήρωμα.

Ενώ ο Lopez ήταν πίσω από το τιμόνι, μπήκε στα pit γιατί η ομάδα του υποπτευόταν πως υπήρχε κλατάρισμα του εμπρός δεξιά ελαστικού. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν το πίσω δεξιά που έπρεπε να αλλαχθεί, με τον Αργεντίνο να επιστρέφει ξανά στα pit με αργό ρυθμό.

Τελικά βρέθηκε 50 δευτερόλεπτα πίσω από το #8 του Nakajima αλλά παρότι πίεσε, τελικά στο πέσιμο της καρό σημαίας η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 16 δευτερόλεπτα. Αυτή η επιτυχία σφράγισε και τον τίτλο στη σεζόν 2018-2019 για τους Alonso/Buemi/Kobayashi.

#8 @Toyota_Hybrid TS050 wins the 24 Hours of Le Mans for the second time this Super season!
Well done to @alo_oficial, @kazuki_info and @Sebastien_buemi!#WEC #SuperFinale #LeMans24 pic.twitter.com/fEgnzaxiRc

— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 16, 2019

Time for @Toyota_Hybrid to celebrate!#WEC #SuperFinal #LeMans24 pic.twitter.com/ZoQAG90j1B

— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 16, 2019

Το βάθρο συμπλήρωσε το #11 BR Engineering BR1 της SMP Racing με τους Stoffel Vandoorne, Mikhail Aleshin, Vitaly Pertrov.

Στην κατηγορία LMP2 τη νίκη πανηγύρισαν οι Nicolas Lapierre, Pierre Thiriet και Andre Negrao για λογαριασμό της Singatech Alpine, με το #36 Oreca. Ήταν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης και υπερασπίστηκαν επιτυχώς την περυσινή τους επιτυχία.

.@Nico_Lapierre bursts in tears as he crosses the finish line with the #36 @SignatechAlpine!
The team has won both #LeMans24 in its category and the LMP2 @FIAWEC Endurance Trophy!
Congrats to @NegraoAndre and @pierrethiriet as well!#WEC #Superfinale #LeMans24 pic.twitter.com/gP5PET18qU

— 24 Hours of Le Mans (@24hoursoflemans) June 16, 2019

Στην κατηγορία GTE Pro επιβλήθηκε η Ferrari, για πρώτη φορά από το 2014! Η ιταλική ομάδα είδε τους James Calado, Alessandro Pier Guidi και Daniel Sera να βλέπουν πρώτοι την καρό σημαία με την #51 AF Corse 488 GTE.

Τέλος στην GTE Am ήταν το ιδιωτικό Ford GT της Keating Motorsport με τους Ben Keating, Jeroen Bleekemolen και Felipe Fraga.

The post 24h Le Mans: Toyota και Alonso πανηγύρισαν και φέτος appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα