ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ : "Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε και πάλι τον πίνακα"

16:10 3/7/2012 - Πηγή: Radar.gr

Πρόκειται για τη θαλασσογραφία του Βασίλειου Χατζή που απεικονίζει τη Ναυμαχία της Έλλης και φιλοτεχνήθηκε κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912- 1913.

Ο συγκεκριμένος πίνακας κοσμούσε ανέκαθεν το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών μέχρι που τον κατέβασε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τζεμ, που επισκεπτόταν συχνά την Αθήνα και

διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόκειται για τη θαλασσογραφία του Βασίλειου Χατζή που απεικονίζει τη Ναυμαχία της Έλλης και φιλοτεχνήθηκε κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912- 1913.

Ο συγκεκριμένος πίνακας κοσμούσε ανέκαθεν το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών μέχρι που τον κατέβασε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τζεμ, που επισκεπτόταν συχνά την Αθήνα και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο η έκρηξη της λεγόμενης "ελληνοτουρκικής φιλίας" βρισκόταν στο απόγειό της.

Στη θέση της "Ναυμαχίας της Έλλης" του Βασίλειου Χατζή, τοποθετήθηκε το "ανώδυνο" έργο "οι Ελιές" Δημήτρη Ναλμπάντη.

Μόλις ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημερώθηκε για την ιστορία του, ζήτησε να επιστρέψει και πάλι στο υπουργικό γραφείο.

Τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στην απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, να επαναφέρει τη "Ναυμαχία της Έλλης" στο υπουργικό του γραφείο, εκφράζοντας την "ανησυχία" τους, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα, με τίτλο: "Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε και πάλι τον πίνακα" της εφημερίδας "Χουριέτ", που θέτει το προκλητικό ερώτημα: "Άραγε θα βρίσκεται εκεί ο πίνακας αυτός τον Σεπτέμβριο, που θα επισκεφθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Έλληνα ομόλογό του;".

HurriyetΔημήτρης ΑβραμόπουλοςΓιώργος Παπανδρέου
Keywords
Τυχαία Θέματα