ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ : Το Χόλιγουντ στις υπηρεσίες της Greenpeace

13:50 5/7/2012 - Πηγή: Radar.gr

Παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία της Αρκτικής από τη σχεδιαζόμενη εισβολή της πετρελαϊκής και αλιευτικής βιομηχανίας, που είναι πλέον εφικτή εξαιτίας της συνεχόμενης υποχώρησης των θαλάσσιων πάγων στην κορυφή του κόσμου εγκαινίασε και επίσημα η περιβαλλοντική οργάνωση.

Με τον τίτλο "Save the Arctic" και την υποστήριξη ηχηρών ονομάτων του Χόλιγουντ όπως oi Γιώργος Χωραφάς, Πολ Μακάρτνεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πέντρο Αλμοδόβαρ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Γιορκ, Άνι Λένοξ

και Τζουντ Λο η Greenpeace ξεκινάει έναν αγώνα προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τις προθέσεις των μεγάλων βιομηχανιών.

Παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία της Αρκτικής από τη σχεδιαζόμενη εισβολή της πετρελαϊκής και αλιευτικής βιομηχανίας, που είναι πλέον εφικτή εξαιτίας της συνεχόμενης υποχώρησης των θαλάσσιων πάγων στην κορυφή του κόσμου εγκαινίασε και επίσημα η περιβαλλοντική οργάνωση.

Με τον τίτλο "Save the Arctic" και την υποστήριξη ηχηρών ονομάτων του Χόλιγουντ όπως oi Γιώργος Χωραφάς, Πολ Μακάρτνεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πέντρο Αλμοδόβαρ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Γιορκ, Άνι Λένοξ, και Τζουντ Λο η Greenpeace ξεκινάει έναν αγώνα προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τις προθέσεις των μεγάλων βιομηχανιών.

Τα πιο ισχυρά κράτη της γης προσπαθούν να κομματιάσουν και να βιομηχανοποιήσουν την Αρκτική που λιώνει, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Αυτό όμως θα ήταν απολύτως καταστροφικό, αφού ο πάγος της Αρκτικής διατηρεί ολόκληρο τον πλανήτη δροσερό, σταθεροποιώντας το κλίμα, για να μπορούμε να ζούμε, αλλά και να καλλιεργήσουμε την τροφή μας.

Και σαν μην έφτανε αυτό, οι μηχανότρατες βιομηχανικής κλίμακας –τεράστια αλιευτικά σκάφη που "ξυρίζουν" ψαρεύοντας το βυθό- έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή στον Αρκτικό Ωκεανό.

Παράλληλα, η στρατικοποίηση στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς, με 6 χώρες να προσπαθούν να αρπάξουν τμήματα της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Πόλου, ως μέρος της εθνικής τους επικράτειας.

Στόχος της Greenpeace είναι να δημιουργήσει με τη βοήθεια του κόσμου ένα Παγκόσμιο Καταφύγιο στην Αρκτική, που θα απαγορεύει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και τη βιομηχανική αλιεία.

Την ίδια ώρα, 100 προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων,ενώνουν τη φωνή τους με την Greenpeace για να μπορέσουμε "Μαζί να Σώσουμε την Αρκτική" !

Οι υπογραφές τους θα είναι οι πρώτες 100 από τις 1.000.000 συνολικά που θα μαζέψει η οργάνωση στο http://www.savethearctic.org/ και θα τις στείλει στην Αρκτική – μαζί με μια σημαία σύμβολο της ειρήνης –διεκδικώντας την περιοχή στο όνομα όλου του πλανήτη, της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενιών!

Ο τραγουδιστής των Radiohead,Τομ Γιορκ, δήλωσε ότι "πρέπει να σταματήσουμε τις πετρελαϊκές εταιρίες που θέλουν να μπουν

Keywords
Τυχαία Θέματα