ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ : Ένα βιβλίο "καίει" τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας

Ένα βιβλίο που φωτογραφίζει τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας έχει ήδη προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.

Ροζ ιστορίες, σκάνδαλα, ίντριγκες και υποψίες για κατάχρηση εξουσίας συνθέτουν την πλοκή του βιβλίου “Le monarque, son fils, son fief” (Ο μονάρχης, ο γιος του και το φέουδο), που μέσα σε δέκα ημέρες κυκλοφορίας έχει ήδη πουλήσει 10.000 αντίτυπα.

Ένα

βιβλίο που φωτογραφίζει τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας έχει ήδη προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.

Ροζ ιστορίες, σκάνδαλα, ίντριγκες και υποψίες για κατάχρηση εξουσίας συνθέτουν την πλοκή του βιβλίου “Le monarque, son fils, son fief” (Ο μονάρχης, ο γιος του και το φέουδο), που μέσα σε δέκα ημέρες κυκλοφορίας έχει ήδη πουλήσει 10.000 αντίτυπα.

 Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για πολιτικό ρομάντζο, όμως τα όσα διαδραματίζονται παραπέμπουν κατευθείαν στην εποχή της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί. Η συγγραφέας Μαρί Γκιγιόμ έχει δώσει στους ήρωές της άλλα ονόματα, αλλά εύκολα αναγνωρίζονται ο πρωτότοκος γιος και πολιτικοί γύρω από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, αναφέρει η Espresso.

Η Μαρί Γκιγιόμ, διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του προέδρου της περιφέρειας Ανω Σηκουάνα Πατρίκ Νεβετζιάν, άσπονδου εχθρού του πρώην προέδρου, απαθανατίζει στις σελίδες τον Σαρκοζί τονίζοντας τη μεγάλη δίψα του για εξουσία. Αντίθετα, εκθειάζει την ηρωική φιγούρα του Ντεβετζιάν, πάντα έτοιμου να αντιταχθεί στη μεγαλομανία του προέδρου.

Στο βιβλίο υπάρχουν πικάντικες λεπτομέρειες, όπως στην ιστορία “Ο μονάρχης και η μαντάμ Π”, που αναφέρεται σε μια συνάντηση στο προεδρικό γραφείο του Ρόκι (Νικολά Σαρκοζί) και μιας πολιτικού, η οποία πήγε στο Παρίσι για να ζητήσει χρηματοδότηση ενός έργου στην πόλη της.

Ο Ρόκι φέρεται να της είχε ζητήσει σε αντάλλαγμα σεξουαλικές υπηρεσίες αποκαλύπτοντας ότι εκείνη την εποχή ήταν “πολύ εξιταρισμένος” και είχε ανάγκη για χαλάρωση. Η υποψήφια τελικά υποκύπτει. Το βιβλίο αναφέρεται στον νεποτισμό του Σαρκοζί. Επιτίθεται στον γιο του Ζαν -στο βιβλίο αποκαλείται “ο δελφίνος”- αποκαλώντας τον άπληστο και αδίστακτο.

Ο Νικολά Σαρκοζί δεν θέλησε να σχολιάσει το βιβλίο, αλλά οι άνθρωποί του και στο κόμμα του λένε ότι είναι έξω φρενών και έτοιμος να ζητήσει το κεφάλι του Ντεβετζιάν, θεωρώντας ότι εκείνος είναι ο συγγραφέας.

Από την πλευρά του, ο Ντεβετζιάν, ο οποίος πρόσφατα επανεξελέγη στο γαλλικό Κοινοβούλιο, έχει ήδη δηλώσει ότι θα απολύσει τη Μαρί Γκιγιόμ και ότι δεν γνώριζε τίποτα για το βιβλίο.

Νικολά Σαρκοζί
Keywords
Τυχαία Θέματα