ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΣΙΟΣ : Αγανακτισμένος ο θρυλικός Ταμτάκος της δεκαετίας του '80

20:00 5/8/2012 - Πηγή: Radar.gr

Για τις βιντεοκασέτες, το “δίκοπο μαχαίρι” του Ταμτάκου, τα σίριαλ αλλά και την πνευματική, ηθική και οικονομική κρίση μιλάει ο Μιχάλης Μόσιος στην Espresso της Κυριακής.

Ο θρυλικός Ταμτάκος της δεκαετίας του ’80, δηλώνει αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί, επαναλαμβάνοντας ότι η πλειονότητα των ηθοποιών ζει με ψίχουλα και ομολογώντας ότι ο ίδιος παίρνει μια μικρή σύνταξη, με την οποία δυσκολεύεται να ζήσει.

Για τις βιντεοκασέτες, το “δίκοπο μαχαίρι” του Ταμτάκου, τα σίριαλ αλλά και την πνευματική, ηθική και οικονομική κρίση μιλάει ο Μιχάλης

Μόσιος στην Espresso της Κυριακής.

Ο θρυλικός Ταμτάκος της δεκαετίας του ’80, δηλώνει αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί, επαναλαμβάνοντας ότι η πλειονότητα των ηθοποιών ζει με ψίχουλα και ομολογώντας ότι ο ίδιος παίρνει μια μικρή σύνταξη, με την οποία δυσκολεύεται να ζήσει.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μιχάλης Μόσιος:

- Ξεκινώ με την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Σας πονούν τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα;

Είναι δυνατόν να μη με στεναχωρούν; Ποιον δεν στεναχωρούν; Αγανακτώ με την κατάσταση που κυριαρχεί.

- Οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται πια κάτω από το όριο της φτώχειας...

Μετράει ο κόσμος το ένα ευρώ και τα πενήντα λεπτά. Με όποιον μιλάω έχει τα ίδια προβλήματα.

- Εσείς πήρατε σύνταξη πριν από λίγα χρόνια. Φαντάζομαι ότι δεχθήκατε μειώσεις…

Δεν παίρνω μεγάλη σύνταξη για να τη μειώσουνε. Κάτι ψιλοκόψανε, αλλά το ξαναβάλανε στη θέση τους. Αλλά δεν είναι καμιά φοβερή σύνταξη για να ζήσεις.

- Δεν καταφέρνετε να ζήσετε με τα χρήματα που παίρνετε;

Είναι πολύ δύσκολο να ζήσω με αυτά τα χρήματα. Γι’ αυτό δουλεύω όποτε βρίσκω δουλειά. Όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα τώρα πια. Θα το παλέψουμε και όπου πάει. Δεν θα το βάλουμε κάτω.

- Πολλοί ηθοποιοί παίρνουν εξακόσια ευρώ σύνταξη και είναι σοκαριστικό έχοντας σαράντα πέντε χρόνια στο θέατρο.

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είσαι στο θέατρο ή τι όνομα είσαι. Μπορεί να μην είσαι καν όνομα και να παίρνεις… τα διπλάσια και τα τριπλάσια. Ορισμένοι ηθοποιοί ήταν χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είχαν πολλά ένσημα. Εμάς στο ελεύθερο επάγγελμα δεν μας κολλούσαν ένσημα. Μας έκλεβαν και δεν μπορούσες να πεις κουβέντα. Η Ελλάδα περνά κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και πνευματική και ηθική.

- Το 95% των ηθοποιών είναι άνεργοι. Σας πληγώνει αυτό;

Είναι δυνατόν να μην πληγώνομαι γι’ αυτό που γίνεται στο επάγγελμά μας; Έβγαιναν κατά χιλιάδες οι ηθοποιοί. Πού να απορροφηθούν όλοι αυτοί; Και τώρα με την κρίση είναι ακόμα χειρότερα.

- Εσείς κάνετε ουσιαστικά ελάχιστες θεατρικές δουλειές μέσα στον χρόνο. Ποιος είναι ο λόγος;

Έτσι είναι το επάγγελμά μας. Δεν έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δύο φορές τον χρόνο και αν... Και τις περισσότερες φορές ήμαστε άνεργοι. Δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος. Αυτή τη δουλειά όμως διαλέξαμε, αγαπήσαμε και ακολουθούμε.

- Έχετε δηλώσει «μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε με μικ

Keywords
Τυχαία Θέματα