ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ : Η πρώτη "Μις Κουρδιστάν" στην ιστορία

11:00 5/7/2012 - Πηγή: Radar.gr

Το Κουρδιστάν διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς στην ιστορία του.

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής κοσμικό γεγονός, ανέδειξε ως πρώτη “Μις Κουρδιστάν”, την 19χρονη Σενέ  Άκο (Shene Ako).

Το Κουρδιστάν διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς στην ιστορία του.

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής κοσμικό γεγονός, ανέδειξε ως πρώτη “Μις Κουρδιστάν”, την 19χρονη Σενέ  Άκο (Shene Ako).

Οι 12 φιναλίστ, δεν εμφανίστηκαν με μαγιό αλλά με κάζουαλ ρούχα και βραδινά φορέματα, ενώ από την βραδιά δεν έλειψαν τα παραδοσιακά κουρδικά τραγούδια και οι χοροί.

"Οργανώσαμε το φεστιβάλ με έναν τρόπο που ταιριάζει στις κουρδικές παραδόσεις και συνήθειες. Δεν θα δείτε μαγιό, αλλά θα δείτε κάζουαλ ρούχα και αξιοπρεπή βραδινά φορέματα, που δεν υποτιμούν την ομορφιά των κοριτσιών", δήλωσε εκπρόσωπος της λιβανέζικης διοργανώτριας εταιρίας.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς απουσίαζαν από το Ιράκ εδώ και δεκαετίες ενώ στο συντηρητικό αυτόνομο Κουρδιστάν η θέση των γυναικών είναι περιορισμένη.

Στο ξενοδοχείο Ροτάνα της πρωτεύουσας Αρμπίλ, παρευρέθησαν ξένοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι ενώ την κριτική επιτροπή του 1ου διαγωνισμού ομορφιάς αποτέλεσαν γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί της περιοχής.

Ποια είναι όμως η 19χρονη Σενέ Άκο που κατέκτησε τον πρώτο κουρδικό τίτλο ομορφιάς;

Η Άκο κατάγεται από την μικρή πόλη Ράνια, αλλά ζει στη Νορβηγία, όπου εργάζεται ως μοντέλο για ινδικά ρούχα. Είδε την διαφήμιση των καλλιστείων σε ένα νορβηγικό κανάλι κα αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή. Η οικογένειά της δεν στάθηκε εμπόδιο στην  επιθυμία της.

Όπως δηλώνει η ίδια στο rudaw.net, ελπίζει ο διαγωνισμός να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Τι θέλει να πει στις συμπατριώτισσές της;

“Είμαστε πολύ όμορφες και έξυπνες γυναίκες. Μη το κρύβετε αυτό. Προχωρήστε μπροστά. Νοιαστείτε για την εξωτερική σας εμφάνιση αλλά και για τον εσωτερικό σας κόσμο”.

Τελείωσε το σχολείο στη Νορβηγία, ζει και εργάζεται στη Νορβηγία αλλά θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

“Έχω πολλά όνειρα για το Κουρδιστάν. Ένα από αυτά είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θέλω να δουλέψω πάνω σε αυτό. Θέλω να δώσω προτεραιότητα στην παιδεία”.

Κουρδιστάν
Keywords
Τυχαία Θέματα