ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΟΥΜΠΟΥΤΕΝ : Άδοξο τέλος στη μάχη της κόκκινης σόλας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην παγκόσμια βιομηχανία μοδας σχετικά τη διαμάχη του Christian Louboutin με τον οίκο Yves Saint Laurent, ήρθε η πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση που έβαλε τέλος στη... μάχη της κόκινης σόλας.

Ο διάσημος που λάνσαρε το κόκκινο χρώμα στις σόλες των παπουτσιών δεν δικαιώθηκε.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε

στην παγκόσμια βιομηχανία μοδας σχετικά τη διαμάχη του Christian Louboutin με τον οίκο Yves Saint Laurent, ήρθε η πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση που έβαλε τέλος στη... μάχη της κόκινης σόλας.

Ο διάσημος που λάνσαρε το κόκκινο χρώμα στις σόλες των παπουτσιών δεν δικαιώθηκε.

Συγκεκριμένα, το εφετείο της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε την προστασία του σχεδιαστή σχετικά τη χρήση κόκκινης σόλας από άλλες εταιρείες, όχι όμως όταν τα παπούτσια είναι 100% κόκκινα, όπως η επίμαχη σειρά του οίκου Yves Saint Laurent.

Για την ιστορία, το Αμερικανικό Γραφείο Προστασίας Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων είχε παραχωρήσει προστασία του εμπορικού σήματος του Louboutin για πρώτη φορά το 2008. Ωστόσο, το 2011 ο οίκος YSL προχώρησε στην παραγωγή μονόχρωμης σειράς υποδημάτων η οποία περιλάμβανε κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες με ασορτί κόκκινες σόλες.

Τον περασμένο Αύγουστο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε αρχικά την αξίωση του σχεδιαστή να παρεμποδίσει τον οίκο από την προώθηση της σειράς προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο κλάδο της βιομηχανίας. Ακόμη και η Tiffany &Co κατέθεσε νομικά τη συστράτευσή της με τον Louboutin με το επιχείρημα ότι τα χρώματα μπορούν να αποτελέσουν εμπορικό σήμα.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο οίκος YSL δεν παραβίασε κανένα εμπορικό σήμα και έτσι θα συνεχίσει να παράγει μονόχρωμα παπούτσια με κόκκινες σόλες μόνο στην περίπτωση που αυτές είναι του ίδιου χρώματος.κινου δηλαδή!

Ιβ Σεν ΛοράνΚριστιάν Λουμπουτέν
Keywords
Αναζητήσεις
παπουτσια κοκκινη σολα, η ιστορια με τις γοβες με τις κοκκινες σόλες
Τυχαία Θέματα