ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Δείτε τη σύζυγο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Είναι η γυναίκα με τη διακριτική γοητεία η οποία βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, για περισσότερο από 40 χρόνια. Το βιογραφικό της πλούσιο από την επιστημονική της δράση.

Σας παρουσιάζουμε την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κυρία Μαρία (Μαίη) Πάνου - Παπούλια.

Είναι η γυναίκα με τη διακριτική γοητεία η οποία βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Καρόλου Παπούλια, για περισσότερο από 40 χρόνια. Το βιογραφικό της πλούσιο από την επιστημονική της δράση.

Σας παρουσιάζουμε την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την κυρία Μαρία (Μαίη) Πάνου - Παπούλια.

Η Μαρία (Μαίη) Πάνου - Παπούλια γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Η καταγωγή της μητέρας της ήταν από τη Λήμνο, του πατέρα της από την ΄Ηπειρο. Ο πατέρας της, ναυπηγός, ήταν αξιωματικός του ναυτικού, δίδαξε στη Σχολή Δοκίμων και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του ναυάρχου. Ως εθελόντρια αδελφή του Ερυθρού Σταυρού, η μητέρα της είχε έντονη δραστηριότητα στον κοινωνικό τομέα.

Η κα Παπούλια αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, και στη συνέχεια σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στη Γαλλία, ψυχολογία και φιλολογία. Το 1963 έφυγε με τον σύζυγό της και τις δύο της κόρες Φανή και Βίκυ για τη Γερμανία. Η τρίτη τους κόρη, Άννα, γεννήθηκε στην Κολωνία.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν στη συντακτική επιτροπή της “Σοσιαλιστικής Πορείας”, ένα περιοδικό που έβγαινε στην Κολωνία και αγωνιζόταν εναντίον της χούντας.

Στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας συμπλήρωσε τις σπουδές ψυχολογίας και στη συνέχεια εργάστηκε στην ψυχοσωματική κλινική του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και συνεργάστηκε σαν επιστημονική σύμβουλος σε δύο προγράμματα έρευνας.

Από το 1987 ως το 2001, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε σε γερμανική κοινωνική υπηρεσία, όπου σαν ψυχολόγος ήταν υπεύθυνη για τις οικογένειες ελλήνων μεταναστών. Συγχρόνως οργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια για Ελληνίδες και συνεργαζόταν σε ένα πρόγραμμα για τη ψυχική υγεία των ξένων στη Γερμανία.

Ζώντας 40 χρόνια στην Κολωνία, έχει δεθεί με τον Ελληνισμό της Γερμανίας, τον οποίο θεωρεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού της διασποράς.

Οι τρεις της κόρες είναι εγκαταστημένες στη Γερμανία. Η Φανή είναι ιστορικός, η Βίκυ κοινωνικός παιδαγωγός και η Άννα φωτογράφος.

Αγαπάει το διάβασμα, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη μουσική και ταξιδεύει πολύ.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

                                                                                                                                                  Γιώργος Σφακιανάκης

Μαρία Πάνου ΠαπούλιαΚάρολος Παπούλιας
Keywords
Αναζητήσεις
κάρολος παπούλιας ηλικία, κάρολος παπούλιας κορες
Τυχαία Θέματα