ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ : Τους "πρόδωσε" ο στιλίστας

Ντύθηκα ταξί και βγήκα. Είναι αδιανόητο για τον κόσμο της σοουμπίζ να εμφανιστείς στο ίδιο γκαλά και να θυμίζεις άλλους πέντε.

Δεν ξέρουμε εάν απολύθηκαν οι στιλίστες των Χρηστίδου, Μερκούρη, Αναστασοπούλου, Αναστασιάδη, Πιερίδη. Δες όλες τις φωτό.

Ντύθηκα ταξί και βγήκα. Είναι αδιανόητο για τον κόσμο της σοουμπίζ να εμφανιστείς στο ίδιο γκαλά και να θυμίζεις άλλους πέντε.

Δεν ξέρουμε εάν απολύθηκαν οι στιλίστες των Χρηστίδου, Μερκούρη, Αναστασοπούλου,

Αναστασιάδη, Πιερίδη. Δες όλες τις φωτό.

Και οι πέντε εμφανίστηκαν στα βραβεία MAD το βράδυ της Τετάρτης με ολόιδιο χρώμα στην ενδυματολογική τους επιλογή. Τράτζικ θα είπαν στον στυλίστα.

Μέχρι όμως να τελειώσει ο ομηρικός καβγάς μεταξύ των σελέμπριτι και του στιλίστα τους, ας μάθουμε εμείς πότε τα ταξί της Αθήνας έγιναν κίτρινα.

Στο λεκανοπέδιο Αττικής το 1981, με υπουργική απόφαση, τα οχήματα ταξί ξεκίνησαν να βάφονται σταδιακά με κίτρινο χρώμα από γκρίζα που ήταν, ενώ το 1983 ολοκληρώθηκε η αλλαγή σε όλα τα οχήματα του λεκανοπεδίου.

Το κίτρινο χρώμα γίνεται αντιληπτό επακριβώς από τον εγκέφαλο, τι λέει η επιστήμη;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνθέτει μεγάλο εύρος χρωμάτων από τους συνδυασμούς της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που ανιχνεύει το μάτι.

Το χρώμα στην περίπτωση αυτή είναι μια σύμβαση που αφορά τη μορφή που λαμβάνει στον εγκέφαλο (στον οπτικό φλοιό) ο συνδυασμός των συχνοτήτων που ανιχνεύονται από το μάτι.

Έτσι, μπορεί να βλέπουμε κίτρινο χρώμα ενώ στην πραγματικότητα οι συχνότητες που ανιχνεύουμε αντιστοιχούν αποκλειστικά στην περιοχή του πράσινου και του κόκκινου, δηλαδή η ακτινοβολία που φθάνει στο μάτι μας δεν βρίσκεται στην περιοχή του κίτρινου.

Φυσικά, είναι δυνατό να βλέπουμε και το απ' ευθείας κίτρινο χρώμα, όταν η ακτινοβολία είναι μονοχρωματική, όταν δηλαδή το χρώμα αντιστοιχεί πράγματι σε μία μόνο συχνότητα.

Παρόλα αυτά, το μονοχρωματικό κίτρινο συλλαμβάνεται εν μέρει και από τους υποδοχείς του κόκκινου και του πράσινου και μόνο μέσω της όρασής μας δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πράγματι πρόκειται για μονοχρωματική ακτινοβολία ή όχι.

Τι; Απολύθηκε ο στιλίστας;

Κρίμα!

Ειρήνη ΜερκούρηΔήμος ΑναστασιάδηςΜαριάντα ΠιερίδηΣίσσυ ΧρηστίδουΠηνελόπη Αναστασοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα