ΕΜΙΛΥ ΚΟΛΙΑΝΔΡΗ : "Ο Αθανάσιος Διάκος ήταν απλώς η αφορμή"

15:50 4/9/2012 - Πηγή: Radar.gr

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε η παράσταση "Αθανάσιος Διάκος- Η επιστροφή" ένα μήνα μετά το ανέβασμά της μίλησε μεταξύ άλλων στο Newsbeast.gr η Έμιλυ Κολιανδρή που συμμετείχε σε αυτή.

"Μου φαίνεται σαν θέμα που έγινε λίγο αστείο για να το σχολιάσω" είπε αρχικά και συνέχισε επισημαίνοντας ότι ίσως υπήρξε κάποια σκοπιμότητα πίσω από την κριτική που δέχτηκε η παράσταση.

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε η παράσταση "Αθανάσιος Διάκος- Η επιστροφή" ένα μήνα μετά το ανέβασμά της μίλησε μεταξύ άλλων στο Newsbeast.gr

η Έμιλυ Κολιανδρή που συμμετείχε σε αυτή.

"Μου φαίνεται σαν θέμα που έγινε λίγο αστείο για να το σχολιάσω" είπε αρχικά και συνέχισε επισημαίνοντας ότι ίσως υπήρξε κάποια σκοπιμότητα πίσω από την κριτική που δέχτηκε η παράσταση.

"Είναι μια παράσταση που έγινε πριν από ένα μήνα.

Ξαφνικά, για κάποιο λόγο, ανακινήθηκε.

Δεν πιστεύω καν ότι αυτοί που ανακίνησαν το θέμα, είδαν την παράσταση γιατί αν την είχαν δει, θα δημιουργείτο τότε το θέμα.

Ίσως, είναι μία επίθεση εναντίον του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών μόνο έτσι και μια αφορμή μάλλον για να τον μετακινήσουν, για να δείξουν την αντιπάθειά τους προς αυτόν.

Αλλιώς, πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω" είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο αν είναι προσβλητική η μεταφορά κάποιων ιστορικών προσώπων στο σήμερα, η ηθοποιός είπε ότι "όταν κάτι είναι προσβλητικό και θεωρείσαι θεματοφύλακας μιας κληρονομιάς και σου την προσβάλλουν, ναι.

Κάποιοι παίρνουν αυτό το ρόλο ή προσβάλλονται πραγματικά.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν μια αφορμή για μια ιστορία.

Δεν είχε να κάνει με το ιστορικό πρόσωπο, αυτό καθαυτό.

Ήταν καθαρά συμβολικό και ήταν θέατρο.

Δεν ήταν η ιστορία του Αθανάσιου Διάκου και κάποιος μίλησε προσβλητικά γι’ αυτόν.

Ήταν, με αφορμή αυτό το πρόσωπο, ένα έργο που δείχνει την κατάντια του σύγχρονου Έλληνα, που ένας απόγονος, ας πούμε, του Αθανασίου Διάκου ή του κάθε Αθανασίου Διάκου, καταντάει ένας σύγχρονος Έλληνας με όλα του τα αρνητικά χαρακτηριστικά".

Καταλήγοντας η Έμιλυ Κολιανδρή εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τη λογοκρισία της τέχνης αναφέροντας συγκεκριμένα ότι "η ελευθερία είναι το Α και το Ω, η προϋπόθεση τέλος πάντων, για μια καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση. 

Οτιδήποτε άλλο θυμίζει άλλες εποχές, να μην αναφερθώ συγκεκριμένα σε ποιες, που είναι επικίνδυνο.

Αυτό για μένα είναι το επικίνδυνο να συμβαίνει" είπε σχετικά. 

Έμιλυ Κολιανδρή
Keywords
Αναζητήσεις
εμιλυ κολιανδρη παιδια
Τυχαία Θέματα