ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ : Από το "Top Chef" στο Νότινγκ Χιλ

Ο νικητής του ριάλιτι μαγειρικής του ANT1, Top Chef, Αθηναγόρας Κωστάκος, δραστηριοποιείται πλέον και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία.

Επιμελείται το μενού του πρώτου ελληνικού εστιατορίου που δημιουργήθηκε στο Νότιγνκ Χιλ και είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της περιοχής.

Ο νικητής του ριάλιτι μαγειρικής του ANT1, Top Chef, Αθηναγόρας Κωστάκος, δραστηριοποιείται πλέον και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία.

Επιμελείται

το μενού του πρώτου ελληνικού εστιατορίου που δημιουργήθηκε στο Νότιγνκ Χιλ και είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της περιοχής.

Ο ίδιος μίλησε σχετικά στον Τηλεθεατή.

“Στην Αγγλία υπάρχει ένα δημιουργικό ελληνικό εστιατόριο, το πρώτο που δημιουργήθηκε στο Νότιγνκ Χιλ, ονομάζεται ‘Μαζί’, κι εγώ έχω την επιμέλεια του μενού και παρακολουθώ την ομάδα”.

Για το αν η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι εξαγώγιμο προϊόν, ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι κατηγορηματικός:

“Βέβαια, 100%. Το εστιατόριο στην Αγγλία, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας του, αναδείχθηκε ένα από τα πέντε πιο δημοφιλή της περιοχής. Αυτό που δεν είναι εξαγώγιμο δυστυχώς είναι η ελληνική κουλτούρα και οι Έλληνες μάγειρες αποκτούν σιγά σιγά κουλτούρα και παιδεία ελληνικής τροφής. Τα τελευταία χρόνια όλοι μαγειρεύαμε λίγο ιταλικά, λίγο γαλλικά, λίγο κάπως… Τώρα οι Έλληνες μάγειρες αρχίζουν και καταλαβαίνουν το όπλο που έχουν στα χέρια τους, που είναι η μαγειρική της μαμάς τους, την ανανεώνουν, την κάνουν πιο μοντέρνα, ώστε να μη έχει να ζηλέψει τίποτε από τις υπόλοιπες κουζίνες του κόσμου”.

Αθηναγόρας Κωστάκος
Keywords
Αναζητήσεις
αθηναγορας chef
Τυχαία Θέματα