ΑΝΤΕΡΣ ΜΠΡΕΙΒΙΚ : Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση

Ψυχικά υγιής κρίθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο ο Άντερς Μπρέιβικ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για το μακελειό που προκάλεσε στις 22 Ιουλίου πριν από έναν χρόνο προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων με βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στη συνέχειαδολοφονώντας εν ψυχρώ 69 άτομα στο νησί Ουτόγια.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε στην ανωτάτη των ποινών και θα επιστρέψει στο κελί όπου κρατείται σε συνθήκες ύψιστης ασφαλείας από την σύλληψη του μέχρι σήμερα .

Ψυχικά

υγιής κρίθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο ο Άντερς Μπρέιβικ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για το μακελειό που προκάλεσε στις 22 Ιουλίου πριν από έναν χρόνο προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων με βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στη συνέχειαδολοφονώντας εν ψυχρώ 69 άτομα στο νησί Ουτόγια.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε στην ανωτάτη των ποινών και θα επιστρέψει στο κελί όπου κρατείται σε συνθήκες ύψιστης ασφαλείας από την σύλληψη του μέχρι σήμερα .

Στην Νορβηγία αυτό σημαίνει κάθειρξη 21ετών καθώς δεν υπάρχει η ποινή των ισοβίων.

Στην συνέχεια, για ένα διάστημα θα παρακολουθείται από ψυχιάτρους και κοινωνιολόγους και –αν κριθεί επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια- η ποινή αυτή μπορεί να παραταθεί.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε παραδεχτεί με περηφάνεια τις πράξεις του και μάλιστα είχε δηλώσει ότι εάν το δικαστήριο αποφάσιζε ότι έπασχε από κάποιου είδους ψυχική διαταραχή θα ασκούσε έφεση.

Ωστόσο, ο μακελάρης της Νορβηγίας θα μεταφερθεί τελικά σε "τριάρι" υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Ιλά.

Το λουξ κελί του Μπρέιβικ αποτελείται από τρία ξεχωριστά δωμάτια.

Ένα υπνοδωμάτιο,ένα γραφείο και το μπάνιο.

Σε ένα αντίστοιχο κελί , εξοπλισμένο μάλιστα με γυμναστήριο, κρατούνταν μέχρι σήμερα ο Μπρέιβικ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον προσωπικό χώρο του ακροδεξιού κρατούμενου.

Άντερς Μπρέιβικ
Keywords
Αναζητήσεις
μπρειβικ wiki, μπρειβικ
Τυχαία Θέματα