Ζητά «ηρεμία» το Ισραήλ εν όψει επίσκεψης του Ομπάμα

Ωστόσο, η ισραηλινή πλευρά αποσιωπά τον θάνατο Παλαιστίνιου κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές, την ίδια στιγμή που 3000 Παλαιστίνιους συγκρατούμενοί του κάνουν απέχουν από τα συσσίτια. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ ζήτησε σήμερα από την Παλαιστινιακή Αρχή να αναχαιτίσει το κύμα των αντι-ισραηλινών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην περιοχή τον επόμενο μήνα.

“Το Ισραήλ διεμήνυσε στην Παλαιστινιακή Αρχή το αναμφισβήτητο αίτημά του για

ηρεμία στην περιοχή”, ανακοίνωσε αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι το μήνυμα μετέφερε ένας από τους ανώτερους συμβούλους του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Βέβαια, ανώτατος σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δεν απάντησε για το αν η Παλαιστινιακή Αρχή που διοικεί την κατεχόμενη Δυτική Οχθη θα απευθύνει έκκληση για ηρεμία και κατηγόρησε το Ισραήλ για την ένταση.

Πάντως, ο θάνατος ενός παλαιστίνιου κρατούμενου σε ισραηλινή φυλακή το Σάββατο καθώς και η συνεχιζόμενη απεργία πείνας που πραγματοποιούν τέσσερις κρατούμενοι έχουν αναζωπυρώσει την ένταση στην Δυτική Όχθη, όπου σήμερα διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες συγκρούστηκαν ξανά με ισραηλινούς στρατιώτες. Περίπου 3.000 κρατούμενοι απείχαν σήμερα από το φαγητό ύστερα από τον θάνατο συγκρατούμενού τους, τον οποίο το Ισραήλ αποδίδει σε ανακοπή, αλλά παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αμφισβητούν την εκδοχή αυτή.

Δείτε επίσης: Απεργία πείνας από 3.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους

Keywords
Τυχαία Θέματα