ΖΗΜΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ JP MORGAN

Η JP Morgan Chase & Co. κατέγραψε ζημιές της τάξης των 2 δισ. δολαρίων τις τελευταίες έξι εβδομάδες ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Τζέιμς Ντίμον χθες βράδυ (10/5) σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Ο Ντίμον ανέφερε επίσης πως η αμερικανική τράπεζα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με επιπλέον ζημιές 1 δισ. δολ.

το β΄ τρίμηνο λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας που υπάρχει στις αγορές. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, οι απώλειες προήλθαν από παράγωγα που πήγαν στραβά στο κεντρικό γραφείο επενδύσεων της τράπεζας, ένα τμήμα του επιχειρηματικού κλάδου της τράπεζας το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση των κινδύνων για την JP Morgan.

Η JP Morgan ανακοίνωσε προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ότι το σχέδιο που χρησιμοποιούσε για να προστατεύεται έναντι των κινδύνων αποδείχθηκε πιο επικίνδυνο, ασταθές και λιγότερο αποτελεσματικό σαν εργαλείο αντιστάθμισης των κινδύνων σε σύγκριση με τις προσδοκίες της εταιρείας.

Ο Ντίμον είπε ότι η τράπεζα έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει τι πήγε στραβά, ενώ σημείωσε ότι υπήρξαν πολλά λάθη, προχειρότητα και κακή κρίση από την πλευρά της τράπεζας. «Θα το παραδεχτούμε, θα διορθώσουμε τα λάθη και θα προχωρήσουμε», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις ζημιές στη συγκεκριμένη μονάδα στα 800 εκατ. δολ. από 200 εκατ. δολ. προηγουμένως. Ο δε Ντίμον διευκρίνισε ότι οι ζημιές αντισταθμίζονται από κέρδη της τάξης των 1 δισ. δολαρίων που προήλθαν από πωλήσεις χρεογράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα