ΖΑΠΠΕΙΟ 5 ΚΑΙ… ΕΚΛΟΓΕΣ

Φινάλε του προεκλογικού του αγώνα από το χώρο του Ζαππείου επιλέγει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως το 2009 όταν έκλεισε εκεί την πορεία του στην εσωκομματική εκλογή για τη θέση του Προέδρου της Ν.Δ.


Το Ζάππειο ταιριάζει στον Αντώνη Σαμαρά. Ή τουλάχιστον αυτό μοιάζει να πιστεύει ο ίδιος. Γι αυτό φέρεται να επέλεξε τον ίδιο χώρο, όπου έχουν παρουσιαστεί το οικονομικό και το κοινωνικό πρόγραμμα του κόμματος, προκειμένου να κλείσει την προεκλογική

του εκστρατεία.

Στο χώρο του Ζαππείου, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν θα γίνει η ανοικτή συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Αθήνα, την Πέμπτη 3 Μαΐου. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να επαναλάβει την εικόνα νίκης που εξέπεμψε το Νοέμβριο του 2009, δύο ημέρες πριν κριθεί η προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με αντίπαλο τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Πέραν των αντικειμενικών δεδομένων, σχετικά περίκλειστος χώρος, εύκολα ελεγχόμενος εφόσον απαιτηθεί και, σε κάθε περίπτωση, ιδανικό «σκηνικό» ομιλίας, η επιλογή του Ζαππείου εμπεριέχει και τον συμβολισμό της ολοκλήρωσης ενός κύκλου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 και κλείνει(;) το Μάιο του 2012.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη σε ανοικτή συγκέντρωση εντός των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμη ομιλίες σήμερα στις Σέρρες, αύριο στη Λάρισα, την Κυριακή στο Ηράκλειο και τη Δευτέρα στην Πάτρα. Για την πρωτομαγιά προετοιμάζεται εκδήλωση με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών με αντικείμενο τα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση ενώ η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, Παρασκευή, θα βρει τον κ.Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη.

Έχοντας πλέον παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα αλλά και την πρότασή του για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» (θεσμικά, δημόσια τάξη, λαθρομετανάστευση), ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα με συγκροτημένο σχέδιο για την υπέρβαση της κρίσης. Παράλληλα θα επιχειρήσει να αμβλύνει την… τιμωρητική διάθεση των πολιτών με επιχειρηματολογία που θα συντείνει στο συμπέρασμα ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν θα πλήξει το δικομματισμό αλλά την ίδια την προοπτική της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα