Ύστατη προσπάθεια για το επίδομα γάμου

Ανήμερα της λήξης της Εθνικής Γενικής Σύμβασης και μαζί με αυτήν άλλων 45, ΓΣΕΕ και εργοδότες συναντούνται με στόχο να σώσουν ότι σώζεται.

Σε αυτή τη λογική, δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με θεσμικά μόνο θέματα, αφού για το ύψος του κατώτατου μισθού αποφασίζουν πλέον άλλοι (στην κυβέρνηση) και πρόβλεψη για διατήρηση του επιδόματος γάμου. Μειωμένου, όπως προτείνει η ΕΣΕΕ, ή ακόμη και με πρόβλεψη για

καταβολή του μόνο σε ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού… Μια άλλη πρόταση, θέλει το επίδομα γάμου ως σταθερό ποσό και όχι ποσοστό 10% επί του μισθού.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για μια σειρά άλλων θεσμικών ζητημάτων.

Υπέρ του επιδόματος ο ΣΕΒ

Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ.

Αυτό αναφέρεται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση είναι συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ και δείχνουν τις αρχές και πρακτικές με τις οποίες οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα