Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας

13:36 5/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο ΟΗΕ καλεί τους πολίτες του κόσμου να ρίξουν μια ματιά στα μικρά νησιωτικά κράτη, που βρίσκονται διάσπαρτα στους ωκεανούς και στα οποία κατοικούν γύρω στα 63 εκατομμύρια άνθρωποι. Είναι, ως επί το πλείστον, εξωτικοί τουριστικοί προορισμοί, γνωστοί για τις φυσικές τους ομορφιές, την σφύζουσα κουλτούρα τους και ιδιαίτερα την μουσική τους.

Πολλά από αυτά τα νησιά έχουν πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συχνά μοναδική στον πλανήτη και παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ωκεανών. Όμως είναι ευάλωτα στις επιπτώσεις της

κλιματικής αλλαγής, αν και η συνεισφορά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αμελητέα. Συχνά πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα και απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Εκδηλώσεις και δράσεις τη βόρεια Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σωρεία εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί σήμερα, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αλλά και τις επόμενες μέρες, από φορείς και συλλογικότητες.

Σήμερα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίμνιες περιοχές Κούλας, Αγίου Αχίλλειου και Ψαράδων, ενώ ο σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος» Ιερισσού διοργανώνει καθαρισμό του λιμανιού και ποδηλατοδρομία.

Επιπλέον, οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, θα υποδεχθούν στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην Αλεξανδρούπολη, μαθητές δημοτικού ενώ την αποστολή να σώσουν το περιβάλλον θα αναλάβουν και περίπου 140 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που θα επισκεφθούν το Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Εκπαιδευτική Δράση, για να τιμήσουν την ημέρα, διοργανώνουν το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών και η 2η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αρκτούρος», και το 5ο Σύστημα Προσκόπων Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει εκδήλωση στο 64ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης .

Ο Φορέας Διαχείρισης θα υποδεχθεί μαθητές του δημοτικού σχολείου Βώλακα στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, στην Κεραμωτή της Καβαλάς και θα συμμετάσχει στις γιορτές νεολαίας στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Στις 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του σχολικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Η μετανάστευση των πουλιών και των ψαριών» που οργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης ενώ την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, η «Δράση για την άγρια ζωή» διοργανώνει, στο Block33, φεστιβάλ γνωριμίας με τη δράση της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα