Υψηλής τεχνολογίας φακοί επαφής

Δεν είναι κάτι ανέφικτο, πλέον, αφού μια νέα τεχνολογία επιτρέπει πληροφορίες, όπως μηνύματα κειμένου και οδηγίες οδήγησης, να προβάλλονται σε φακό επαφής.

Η νέα τεχνολογία, είναι μια καμπύλη οθόνη LCD που μπορεί να χωρέσει σε ένα φακό επαφής και αναπτύχθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Jelle De Smet, «Δεν είναι επιστημονική φαντασία,

αλλά μια πραγματικότητα. Μπορεί να μην αντικαθιστά την οθόνη του κινηματογράφου, αλλά για ειδικές εφαρμογές μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, όπως η εμφάνιση εικόνων, ή οδικές οδηγίες ή κατευθυνόμενα μηνύματα κειμένου από έξυπνα τηλέφωνα, μες στο μάτι μας.»

Μια παραπλήσια τεχνολογία έχει αναπτυχθεί και στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, που ανέπτυξε μια νέα γενιά φακών επαφής, που θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα είναι σε θέση να δίνουν, ακόμη, και πληροφορίες από το Internet, όπως συμβαίνει και στην ταινία «Εξολοθρευτής».

Μια άλλη τεχνολογική ανάπτυξη, όσον αφορά τους φακούς επαφής, είναι και η χρήση τους ως γυαλιά ηλίου, με τον να σκουραίνουν όταν εκτίθενται στο φως.

Η Google και η Apple εργάζονται για την ανάπτυξη παρόμοιων τεχνολογιών, και στόχος όλων των ερευνητών είναι η ανάπτυξη φακών επαφής που θα εμφανίζουν λεπτομέρειες όπως μια οθόνη τηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα