'Υμνος των New York Times στη Νάξο!

00:14 4/4/2014 - Πηγή: Matrix24

«Με κάθε επίσκεψη, ένα καινούργιο επίπεδο της Νάξου ξετυλίγεται για χάρη μου» γράφει η δημοσιογράφος Τζένιφερ Γκίλμορ στο ταξιδιωτικό τμήμα των New York Times, σε ένα κείμενο-ωδή για τη Νάξο που ξεπερνά τις 2.000 λέξεις.

Η συντάκτρια έχει επισκεφθεί το νησί για πρώτη φορά στην ηλικία των 23 ετών και αργότερα διάλεξε την Πλάκα για να παντρευτεί. Η σχέση της με το Κυκλαδικό

νησί είναι διαχρονική και βιωματική.

Όπως επισημαίνει ωστόσο, η σύγχρονη Πλάκα μικρή σχέση έχει με την τοποθεσία που γνώρισε πριν από δύο δεκαετίες: «Οι χίπηδες έχουν εκλείψει και οι ομπρέλες και τα πλαστικά καθίσματα δεσπόζουν μπροστά από τα ξενοδοχεία και τα στούντιο απέναντι από την αμμουδιά».

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου αφορά οδοιπορικά και εντυπώσεις από Βυζαντινά εκκλησάκια, ήλιο, θάλασσα, ελαιόδεντρα και γραφικές ταβέρνες σε ένα αφιέρωμα που αναμφίβολα θα προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών το προσεχές καλοκαίρι στη Νάξο, δεδομένης της αναγνωσιμότητας των New York Times.

Είναι δημοσίευμα, που υμνεί τον πλουραλισμό και τη μοναδικότητα της Νάξου, ένα «πραγματικό» νησί, όπως το χαρακτηρίζει, που η αλήθεια της περιγραφής του αποδεικνύει το χαρακτηρισμό και είναι βέβαιο, ότι πολλοί αμερικανοί θα θελήσουν να το γνωρίσουν.

Δείτε το δημοσίευμα εδώ

Keywords
Αναζητήσεις
ναξος χίπηδες
Τυχαία Θέματα