«Ξυπνήσανε οδυνηρές αναμνήσεις»

Ο κ. Αναστάσιος έκανε λόγο για «παρά πολύ θλιβερό γεγονός» που «ξύπνησε οδυνηρές αναμνήσεις αθλιότητας» και για «μεγάλη προσβολή όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας, αλλά της Αλβανίας».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, πρόκειται για σχεδιασμένη ενέργεια από σκοτεινές δυνάμεις, εφόσον όπως είπε οι άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας «πληρώθηκαν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι βρίσκονται πίσω τους».

Ο κ. Αναστάσιος συνέχισε λέγοντας πως «Οι ορθόδοξοι δεν είναι ορφανοί που έρχονται να τους κλωτσήσουν διάφορες ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Αυγούστου, όπως καταγγέλθηκε από την Ιερά

Μητρόπολη Αργυροκάστρου, ασκήθηκε βία κατά κληρικών και πιστών «από ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής». Σύμφωνα δε με όσα έγιναν γνωστά, αφαιρέθηκαν, με βίαιο τρόπο, ιερά σκεύη, εικόνες της Παναγίας, το καμπαναριό με τον σταυρό, για την αξιοποίηση του ναού, από τον Δήμο, ως πολιτιστικού μεγάρου.

Χθες, στην Πρεμετή, η θεία λειτουργία της Κυριακής έγινε στην ύπαιθρο, έξω από το κατασχεμένο από την ιδιωτική αστυνομία κτίριο. Σήμερα, μερικές δεκάδες ορθόδοξοι πιστοί, αψηφώντας την παρουσία των ανδρών της αστυνομίας, μπήκαν εκ νέου στους εσωτερικούς χώρους του ναού.

Keywords
Τυχαία Θέματα