Ξεκινούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Μεγάλη εκστρατεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως γράφει το virus.com.gr, η αρμόδια Υφυπουργός, υπέγραψε την εγκύκλιο για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Η προς όλα τα Υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς για την διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής του νομοθετικού

πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων των αρμοδίων αρχών, καθώς και η ανάγκη πιστής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, παρέχονται διευκρινιστικές οδηγίες για την διενέργεια των ελέγχων.

Αν και σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η ευθύνη για τους ελέγχους ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ., η εγκύκλιος προβλέπει επιπλέον τη συμμετοχή στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα στελεχών των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, των Διευθύνσεων Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, της Λιμενικής Αστυνομίας, του ΕΟΤ και του ΣΕΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα