«Ξεχειλώνουν» τα κριτήρια για τη χορήγηση του μερίσματος

Το οικονομικό επιτελείο –λίγες ημέρες πριν τις εκλογές- διαρρέει πως στοχεύει να πετύχει να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότεροι δικαιούχοι του επιδόματος, με σκοπό να διατεθεί το σύνολο από το κονδύλι που έχει εκταμιευθεί για αυτό το λόγο.

Στην σύσκεψη μετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ: Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει μια συνολική επαναξιολόγηση των αιτήσεων που παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα και απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που προέρχονται από το οικονομικό

επιτελείο, το σενάριο που φαίνεται να επιλέγεται, είναι η αύξηση του εισοδηματικού ορίου από 500 έως 1.000 ευρώ, ανά περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα: Για τους άγαμους, υπάρχει η πρόταση το εισοδηματικό όριο να φτάσει τα 6.500 ευρώ, από 6.000 ευρώ που είναι τώρα. Για τους έγγαμους χωρίς παιδιά, προτείνεται να υπάρξει αύξηση στα 8.667 ευρώ, έναντι ορίου 8.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα. Στους έγγαμους με ένα παιδί, το σενάριο θέλει να αυξάνεται το εισοδηματικό όριο στα 9.750 ευρώ, ενώ σήμερα βρίσκεται στα 9.000 ευρώ. Στους έγγαμους με δύο παιδιά, υπάρχει η πρόταση για αύξηση στα 10.833 ευρώ, αντί για 10.000 ευρώ που είναι έως τώρα. Για τους έγγαμους με τρία παιδιά, το ίδιο σενάριο θέλει το εισοδηματικό όριο να φτάνει στα 11.917 ευρώ, αντί για 11.000 ευρώ που είναι έως σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα