Βρούτσης: Απόπειρα διάρρηξης γραφείου στο υπουργείο Εργασίας

Στο εν λόγω γραφείο, υπήρχε φάκελος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για υπόθεση κλοπής μηχανογραφικής μονάδας, η οποία περιείχε στοιχεία σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων.

Την επιβεβαίωση της πληροφορίες, έκανε εγγράφως ο υπουργός, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαντώντας στον για λίγο συνεργάτη του και νυν ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι «στις 15.10.2012, η υπάλληλος, προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών

Ασφαλίσεων, προσερχόμενη στο γραφείο της, διαπίστωσε ότι είχε γίνει απόπειρα παραβίασης της πόρτας με κάποιο άλλο κλειδί το οποίο είχε σπάσει με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κλειδαριά και να είναι αδύνατη η είσοδος στο γραφείο. Η ανωτέρω υπάλληλος διενεργούσε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της ολοκλήρωσης, για την κλοπή μιας μηχανογραφικής μονάδας από άλλη Διεύθυνση, η οποία περιείχε στοιχεία σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων και στο εν λόγω γραφείο υπήρχαν φάκελοι με όλο το υλικό των ενόρκων καταθέσεων των μαρτύρων, καθώς και άλλα έγγραφα που σχετίζονταν με την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αμέσως έγινε έλεγχος από τη σήμανση, ελήφθησαν τα αποτυπώματα στο συγκεκριμένο γραφείο, ενώ υπεγράφη και υπουργική απόφαση για εντολή διενέργειας ΕΔΕ, η οποία ανατέθηκε σε προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η απόπειρα ανακοινώθηκε και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μαζί με τη δέσμευση ότι θα διαβιβαστεί σε εκείνον και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα