Βρετανία: Προβλήματα στη νοσοκομειακή περίθαλψη

Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες σε 21 νοσοκομεία, κατήγγειλαν ότι οι άθλιες συνθήκες περίθαλψης των ασθενών, και οι ελλείψεις σε βασικά ιατροφαρμακευτικά υλικά, είχαν ως αποτέλεσμα τον αδικαιολόγητο θάνατο 1200 ασθενών. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η μαρτυρία της εγγονής ενός ασθενούς που πέθανε στο νοσοκομείο εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος.

“Αηδία, είναι η λέξη που αρμόζει. Εμπιστεύτηκα τους ανθρώπους αυτούς, ότι θα τον φροντίζουν, θα του παρέχουν βασική περίθαλψη, θα του δείξουν το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει. Αλλά δεν συνέβη

κάτι τέτοιο. Μεταχειρίστηκαν τον παππού μου σαν να ήταν βαλίτσα. Τον μετακίνησαν σε άλλο κρεβάτι 9 φορές μέσα σε 12 μέρες”, δήλωσε αυτός ο βρετανός πολίτης.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό από την πλευρά τους, καταγγέλουν ότι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό τους αναγκάζουν σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν υπ΄ευθύνη τους, ακόμα και 250 ασθενείς, τα σαββατοκύριακα. Ο Ρόι Λίλευ, πρώην διοικητής του εθνικού συστήματος υγείας είναι αποκαλυπτικός.

“Οι άνθρωποι βλέπουν τι γίνεται και φοβούνται να έρθουν στα νοσοκομεία ιδίως όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους. Και αυτό έχει πλήξει την αξιοπιστία της δημόσιας υγείας. Όμως μπορεί να είναι μία καλή ημέρα, γιατί αποτελεί την απαρχή μιας νέας εποχής, εξακολουθεί όμως να είναι ντροπιαστική ημέρα για την όλους μας.”

Η δραματική αυτή κατάσταση, έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με το κόμμα των εργατικών να κατηγορεί τον Ντέιβιντ Κάμερον, για την κατάργηση 6000 θέσεων νοσηλευτών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα