ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Η Ντίλμα Ρουσέφ, κατηγόρησε τα πλούσια κράτη ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθούν αδυνατούν να τερματίσουν την οικονομική κρίση και έτσι βλάπτουν τις αναδυόμενες αγορές, όπως η χώρα της.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Βρεαζιλίας στην ομιλία της στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, «οι ορθόδοξες χρηματοοικονομικές πολιτικές επιδεινώνουν την ύφεση στις αναπτυγμένες οικονομίες, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις στις αναδυόμενες χώρες».

Η Ντίλμα Ρουσέφ τόνισε πως η επεκτατική νομισματική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ

και η Ευρώπη έχει προκαλέσει «ανισορροπίες» στα αναπτυσσόμενα κράτη και αυτό καθιστά τις βραζιλιάνικες εξαγωγές λιγότερο ανταγωνιστικές, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λαμβάνει άλλα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τις βιομηχανίες της, τόνισε.

Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ συγκρούστηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Ρουσέφ να αυξήσει τους δασμούς σε πάνω από 100 ξένα προϊόντα. Η απόφαση αυτή παραβιάζει τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αλλά προκάλεσε ανησυχίες για ενίσχυση των πρακτικών προστατευτισμού από την πλευρά των αναπτυσσόμενων κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα