Βλήμα όλμου στην πρεσβεία της Κίνας στη Δαμασκό

Βλήμα όλμου έπληξε σήμερα την πρεσβεία της Κίνας στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κτίριο και να τραυματισθεί ένας άνθρωπος, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται και η κινεζική πρεσβεία – στη συνοικία αλ Μάλικι.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε πως οι

δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν το βλήμα, το οποίο έπεσε πάνω στην πρεσβεία και προκάλεσε ζημιές σε πόρτες και παράθυρα. Ένας σύρος εργαζόμενος τραυματίσθηκε ελαφρά, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι αναφέρει σε δήλωσή του ότι «το επεισόδιο προκάλεσε σοκ στην Κίνα, που το καταδικάζει κατηγορηματικά».

Το προξενείο του Ιράκ, που βρίσκεται στην ίδια συνοικία, επλήγη την περασμένη εβδομάδα από βλήμα όλμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια Ιρακινή, ενώ ένα βλήμα είχε πλήξει λίγες ημέρες νωρίτερα και τη ρωσική πρεσβεία, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα