Βερολίνο καλεί Τσίπρα

Στην Κουμουνδούρου αξιολογούν τη συνάντηση ως πολύ θετικό βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας. Εξάλλου, στελέχη κοντά στον Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζουν στο matrix24.gr ότι ο ίδιος ο πρεσβευτής της Γερμανίας ζήτησε τη συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, οι κκ. Τσίπρας και Δραγασάκης υπογράμμισαν στον διπλωματικό εκπρόσωπο της Γερμανίας το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, επισημαίνοντας ότι «το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αλλά και ο προϋπολογισμός, θα οδηγήσουν σε νέα ελλείμματα και περαιτέρω απαιτήσεις για περικοπές δαπανών, μισθών, συντάξεων και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού».

Πάντως, οι δυο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν σε ορισμένα ζητήματα, όπως στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και στο ότι «πρέπει, επιτέλους, να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες».

Τέλος, ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε στον Γερμανό πρεσβευτή την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους και, επικαλούμενος συγκεκριμένα αριθμητικά μεγέθη, επισήμανε στον συνομιλητή του ότι με την παρούσα στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταστεί μακροπρόθεσμα διαχειρίσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα