Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν είναι ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ισχυρός ηγέτης που έδωσε μάχη κατά της δικτατορίας. Ο δε Τσίπρας είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος που δημιούργησαν οι διαμαρτυρίες. Δεν έχει μία ιστορία, μία ιδεολογία, ακόμα και ένα παρελθόν όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα», είπε. Σχολίασε πάντως ότι έχει περάσει η εποχή των δυναστειών Καραμανλή και Παπανδρέου, σχολιάζοντας με κάποια ένδειξη χιούμο ότι «και το δικό μου όνομα

είναι ίδιο με αυτό του μεγάλου πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά πρόκειται μόνο για σύμπτωση…».

Απαντώντας ο ίδιος σε ερώτηση για το «αν ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε στη φωτιά για να σώσει την οικονομία», ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο κ. Παπανδρέου, ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, πλήρωσε ένα προσωπικό τίμημα». Και συνέχισε για τον εαυτό του: «Εγώ δε, μετά από εκείνον, επωμιζόμενος την ηγεσία θα αναγκαστώ να πληρώσω ένα ιστορικό τίμημα, ενώ δεν έχω ευθύνη, θα πληρώσω ένα τιμολόγιο πέραν της επιλογής μου». Χρησιμοποιώντας μία τουρκική παροιμία, ο δημοσιογράφος σχολίασε κατόπιν τούτου, ότι ο κ. Βενιζέλος «φόρεσε πουκάμισο από φωτιά», με τον ίδιο πάντως να υποστηρίζει ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι η πολιτική καριέρα μας» και πως ιστορικό του καθήκον είναι να προστατέψει το μέλλον του λαού. «Εμάς θα μας αξιολογήσει η Ιστορία», είπε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κόσμος του έδωσε ψήφο διαμαρτυρίας. «Δε μπορούσαμε να βρούμε λύση στην κρίση χωρίς να υποφέρουμε. Η μοναδική λύση ήταν αυτό που ήταν δύσκολο. Εμείς επιλέξαμε τον πιο σταθερό και τον πιο ασφαλή δρόμο. Άλλη λύση θα ήταν πλήρης καταστροφή. Είμαστε υποχρεωμένοι να πείσουμε το λαό για να υποστηρίξει την ιστορική επιλογή μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα