ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Διευκρινίσεις για τη λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονιομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν είχε φτάσει στο ΣΔΟΕ με νόμιμη διαδικασία και άρα δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, υποστήριξε. 

«Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα

για την ύπαρξη “λίστας” με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί», ανέφερε. «Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει», πρόσθεσε και τόνισε πως μ«ε βάση τη γενική εικόνα των ηλεκτρονικών στοιχείων που μου έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης, συμφώνησα αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση, όπως επέβαλε η θέση μου».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το σχετικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης «που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί».

Ο Ευαγ. Βενιζέλος σημείωσε ότι προτεραιότητά του ήταν η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ελβετίας για τη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία. «Ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα έχει πραγματικό και όχι επικοινωνιακό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα, δηλαδή για τον ελληνικό λαό», κατέληξε στη δήλωσή του.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ … CD ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα