Βελτίωση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση παρατηρείται βελτίωση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων των τραπεζών κατά το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό,«μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 28%».

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, «είχαν διατεθεί περίπου 100–150 εκατομμύρια ευρώ» και «στο τέλος Δεκεμβρίου είχαν φτάσει οι τράπεζες

στο ύψος των 1.174 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «ο στόχος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είναι τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Άλλες τράπεζες πάνε καλύτερα, άλλες λιγότερο καλά και συνεννοηθήκαμε έτσι ώστε αυτοί που έχουν μείνει πίσω να τρέξουν περισσότερο».

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «διαπιστώσαμε ότι μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργείου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τα πράγματα προχωρούν ομαλά. Υπάρχει μια κινητικότητα και πιστεύουμε ότι ο νόμος θα λειτουργήσει και θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε ότι «έχει αρχίσει να δημιουργείται μια υγιής δυναμική στη βελτίωση της ρευστότητας, τουλάχιστον στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, διότι ο ρυθμός βελτίωσης ήταν 28% το προηγούμενο μήνα και παρέμεινε εκεί αυτό το μήνα».

Πρόσθεσε ακόμα πως «έχει βελτιωθεί ο ρυθμός των εκταμιεύσεων, που σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τώρα είναι 41% και οι εκταμιεύσεις είναι μετρητά στην οικονομία».

Εξέφρασε, τέλος, την εκτίμηση ότι «η αγορά έχει αρχίσει να ανακαλύπτει μια δυναμική και εφόσον όλα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς εστίες αβεβαιότητας στην οικονομία νομίζω θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα