ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΛΟΣ

Τσαρλατάνοι, κομπογιαννίτες και μοιρολογίστρες.

«Κάναμε λάθος», είπε ο Τόμσεν , «που κόβαμε μόνο μισθούς». Υποθέτω ότι θα ήθελε να μας κόψει και το κεφάλι. Δεν το έχω και πολύ να το εκστομίσει ο αυθάδης Δανός τεχνοκράτης με όλη τη θρασύτητα και την αναίδεια που του επιτρέψαμε να μας απευθύνεται. Ο Βρούτσης, ο Μανιτάκης και ο Λυκουρέτζος πήραν ήδη μια γεύση όσων είχαν υποστεί οι προκάτοχοί τους στις διαπραγματεύσεις τους με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στη τρόικα.

Όμως

η δήθεν μεταμέλεια του Τόμσεν για το λάθος του, δεν μπορεί να εκληφθεί σαν ελαφρυντικό από κανένα. Γιατί η άγνοιά και ο σχεδιασμός στα τυφλά του ίδιου και της παρέας του δεν έγινε αεροστεγώς σε πείραμα εντός εργαστηρίου. Έγινε και συνεχίζει να γίνεται με ακρωτηριασμούς πάνω στο σώμα της κοινωνίας, με απόλυτη τιμωρητική διάθεση προς τους πολίτες που την απαρτίζουν και με ακραία περιφρόνηση προς τον ηθικό πυρήνα της δημοκρατίας . Αποτέλεσμα, να σμπαραλιάζεται ο εθνικός κορμός και να θρυμματίζεται η κοινωνική συνοχή.

Ιδιαίτερα οι ανάλγητες αλλαγές που απαιτεί η τρόικα στα εργασιακά δεν υπάρχουν μέσα στο μνημόνιο και τις υπογεγραμμένες υποχρεώσεις της χώρας μας. Και αυτή η «άγνοια» εκ μέρους της δεν είναι μόνο αδελφή της αναίδειάς της είναι και πρώτη ξαδέλφη του κομπογιαννιτισμού. Του συνόλου, δηλαδή, των επιζήμιων συνταγών της εσωτερικής υποτίμησης οι οποίες έχουν βυθίσει τη χώρα στην υπέρογκη ανεργία, την υπερφορολόγηση και την κατάρρευση των κράτους πρόνοιας.

Παρακολουθώ εμβρόντητος επί 2,5 χρόνια αυτούς τους κουστουμαρισμένους εκπροσώπους των εταίρων και των δανειστών της Ελλάδας να αντιγράφουν άκριτα τα σκληρά μέτρα που εφαρμόστηκαν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες από όπου πέρασε το ΔΝΤ. Χειρότερος όμως και από το ανεύθυνο copy paste είναι ο τσαρλατανισμός με την υιοθέτηση της ερασιτεχνικά ακροβατικής αντίληψης που προτείνει ύφεση κόντρα στην ύφεση! Με τέτοιες «ομοιοπαθητικές» θεραπείες αν η χώρα χάσει το ένα τέταρτο του εθνικού της πλούτου, περίπου 25% του ΑΕΠ, έως το 2014, ίσως ο Πολ Τόμσεν και η παρέα του να έχουν «πετύχει» στην αποστολή τους αλλά η Ελλάδα θα έχει κατεδαφιστεί σε ερείπια.

Και αναρωτιέμαι, συνεισφέρουν ή όχι με τα έργα τους οι τροϊκανοί στην διεύρυνση της αντιευρωπαϊκής ρητορικής; Προωθούν ή όχι με τις ωμές αξιώσεις τους την ανάδειξη της πατριδοκαπηλίας και του λαϊκισμού; Ενισχύουν ή όχι με το ύφος και τους παραλογισμούς τους την βερμπαλιστική εκτροπή και τη πολιτική λαφυραγώγηση των κομμάτων που στήριξαν το μνημόνιο;

Μήπως δεν είναι οι ίδιοι που τσαταλιάζουν καθημερινά τα νεύρα κυβερνητικών συνομιλητών και ελληνικού λαού με τις εξωφρενικές ιδέες και τις απαιτήσεις τους; Αξίωσαν ή όχι να καλυφθεί με νέες εισφορές των εξουθενωμένων πολιτών η «μαύρη τρύπα» των 550 εκατομμυρίων των τραπεζών; Είχαν ή όχι τη «μεγαλοφυή» ιδέα να εκκενωθούν τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους για εξοικονόμηση πόρων; Και εν τέλει, δεν μοιάζουν όλα αυτά τόσο απειλητικά ώστε να πυροδοτούν την οργή, τον φόβο και την απόγνωση των Ελλήνων;

Κακά τα ψέματα

Keywords
Τυχαία Θέματα