ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ

Ο νέος είναι ωραίος;

Σίγουρα είναι κομματικός, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Ως γνωστόν, η αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας ενός κλάδου συνεπάγεται και αντικατάσταση των επικεφαλής των σημαντικών φορέων. Αυτή η αλλαγή στο χώρο της Υγείας, αυτή τη φορά, είναι πιο αργή από ότι συνήθως αλλά όχι αναπόφευκτη.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο γρίφος και σε αυτό τον τομέα. Προφανώς, η επιλογή δεν είναι απλή γιατί ο εκλεκτός δεν πρέπει μόνο να είναι κομματικό στέλεχος ή προσκείμενος στο κόμμα της ΝΔ

(που προτιμάται άλλωστε, ασχέτως συγκυβέρνησης) θα πρέπει να είναι και πρόσωπο εμπιστοσύνης, ικανό να ανταπεξέλθει στο γόρδιο δεσμό του ΕΟΠΥΥ. Η Συγγρού και η Αριστοτέλους κάνουν «έρευνα αγοράς», προσεγγίζοντας ή διερευνώντας κάποια πρόσωπα και οι μνηστήρες καραδοκούν. Γιατί μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να είναι τουλάχιστον «πρόκληση» αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική διοικητική θέση. Και δεν είναι η μόνη. Τις καρέκλες του χώρου της Υγείας γυροφέρνουν πολλοί υποψήφιοι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αναλάβουν διοικήσεις φορέων, ακόμη και νοσοκομείων, αλλαγές που αναμένονται, όμως, μετά το τέλος του καλοκαιριού (και την αποχώρηση της τρόικα).

Κάποιο μάλιστα, «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», προκαταβάλλοντας αλλαγές, σπεύδουν να διαδώσουν ειδήσεις παραιτήσεων, που ακόμη και αν πρόκειται να γίνουν στο μέλλον, προς το παρόν βρίσκονται στη σκέψη του Υπουργικού και του Πρωθυπουργικού επιτελείου. Ένα τέτοιο σκηνικό διαδραματίστηκε πριν από μερικές μέρες, με τη διάδοση «πληροφοριών» για αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΦ, κάτι που, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνεται, αλλά και δεν αποκλείεται.

Ερώτημα αποτελούν οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, οι «υψηλοί άρχοντες» των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα των μεγάλων περιφερειών, όπως της Αττικής, οι οποίοι χειρίζονται μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, που σχετίζονται και με το βασικό θέμα των ημερών τα χρήματα, μέσω των προμηθειών και όχι μόνο.

Ο Αύγουστος αναμένεται μήνας σχεδιασμού και ανακατατάξεων και ο Σεπτέμβριος δεν αποκλείεται να μας υποδεχθεί με νέα πρόσωπα σε καίριες θέσεις της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα