Βαριές απώλειες στις αγορές

Σοκ προκάλεσε και στις αγορές η συντριβή του μαλαισιανου επιβατικού αεροσκάφους καθώς όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για κατάρριψη. Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν «βουτιά», καταγράφοντας μεγάλες απώλειες, αμέσως μετά τα τραγικά νέα για την πτώση του αεροπλάνου και το θάνατο όλων των επιβατών.

Χθες τα χρηματιστήρια στη Γερμανία και το Παρίσι σημείωσαν απώλειες άνω του 1% ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα χρηματιστήρια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλης. Απώλειες άνω του 1% σημείωσε και ο δείκτης S&P 500 στο Χρηματιστήριο

της Νέας Υόρκης.

Το βαρύ κλίμα επιδείνωσε η απόφαση των Ισραηλινών να ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα. Έτσι η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης των αγορών χάθηκε στη δίνη των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Στην αντίπερα όχθη μεγάλοι κερδισμένοι ήταν ο χρυσός η τιμή του οποίου σημείωσε άνοδο κατά 1,4% ξεπερνώντας και πάλι το επίπεδο των 1.300 δολαρίων ενώ ισχυρά κέρδη της τάξης του 1,8% κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου.

Προβληματισμός στη Σοφοκλέους

Το διεθνές κλίμα ασφαλώς επηρεάζει την εγχώρια αγορά η οποία φαίνεται ότι μένει από δυνάμεις. Χθες πάντως ο Γενικός Δείκτης κάλυψε το αρχικά χαμένο έδαφος (υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 1.175 μονάδων) και έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.190 μονάδες. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό και ενισχύει τη γνώμη την αναλυτών ότι η αγορά έχει μείνει από δυνάμεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,02% στις 1.190,27 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 1.192,54 μονάδες και η χαμηλότερη στις 1.175,11. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 34,76% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης, διαμορφούμενη στα 51,70 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 27,92 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα