«Βαφτίζουν» ελληνικά τα αβγά Τουρκίας

11:07 2/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, για το συγκεκριμένο θέμα σήμεραθα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργού Aθ. Τσαυτάρης με την Ένωση Αβγοπαραγωγών Ελλάδος και τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεγάρων. Βασικό θέμα θα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις αβγών αλλά και τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που επιβάλλει αλλαγή κλωβοστοιχειών με κόστος περίπου 10 ευρώ ανά κότα στις μονάδες παραγωγής.

Η

ελληνοποίηση ξένων αβγών αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη «μάστιγα» που οδηγεί ολοένα και περισσότερους παραγωγούς στο «λουκέτο». Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι και λίγοι πλέον οι παραγωγοί οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες ελληνοποιήσεις αβγών, καθώς το κόστος παραγωγής για μια καρτέλα αβγά υπολογίζεται σε περίπου 2,7 ευρώ τη στιγμή που η καρτέλα με εισαγόμενα αβγά από την Τουρκία κοστίζει μόλις 1,6 ευρώ!

Τα αβγά που εισάγονται από άλλες χώρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και η πρώτη αφορά εκείνα που οδηγούνται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και η δεύτερη κατηγορία σε αυτά που οδηγούνται στις μονάδες παστερίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα