Τσίπρας: Στρεφόμαστε ενάντια σε μια Γερμανική Ευρώπη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι ο Αντώνης Σαμαρά: “βρίσκεται σε πανικό. Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου

αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές. Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει.”

Μετά από ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου για τις αποκρατικοποιήσεις, ο Κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θεωρεί πως: “Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του. Σχετικά με την “κοινή” διαμαρτυρία του επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς, Μπερντ Ριξινγκερ, την ημέρα επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: “δεν έχει τίποτα ενάντια στον γερμανικό λαό. Στρεφόμαστε ενάντια σε μια Γερμανική Ευρώπη, κάτι που ονειρεύονται οι συντηρητικοί όπως η κυρία Μέρκελ.”

Στη συνέχεια της συνέντευξης και μετά από μια διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι η Ευρώπη φαίνεται να στηρίζει το Σαμαρά ενώ από την άλλη θεωρεί τον ίδιο απομονωμένο, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι:  “Για ποια αξιοπιστία που δήθεν απολαμβάνει μιλάμε, όταν μέσα σε τέσσερις μήνες μια σειρά από κυβερνητικοί βουλευτές αρνούνται να τον ακολουθήσουν, και όταν σε μια τόσο σημαντική ψηφοφορία συγκεντρώνει μια τόσο ισχνή και εύθραυστη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο”.

“Κάποιοι σας χαρακτηρίζουν λαϊκιστή και σας προσάπτουν ότι ξεσηκώνετε τον κόσμο;”, ήταν η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν ότι: “Δεν χρειάζεται να ξεσηκώσουμε εμείς το λαό. Αρκεί μια δήλωση της κ. Μέρκελ ότι χώρες με χρέος άνω του 80% του ΑΕΠ οφείλουν να χάσουν την κυριαρχία τους. Αυτό προκαλεί θυμό στον κόσμο.”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνοντας τόνισε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου και αν είχε συμβεί αυτό: “η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα.”

Keywords
Τυχαία Θέματα