Τσίπρας: «Ναι ή όχι στη λιτότητα το δίλημμα των ευρωεκλογών»

«Στο ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης: Ναι ή όχι στη λιτότητα. Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών: Με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό ακριβώς. Επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε

ιστορικό σταυροδρόμι.Ζητάμε από κάθε πολίτη.Να πάει να ψηφίσει.Να μην μείνει στο σπίτι του την Κυριακή. Να μην χαρίσει την ψήφο του σε κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι η απάντηση της συγκροτημένης και ρεαλιστικής εναλλακτικής πολιτικής, που δημιουργεί συμμαχίες και αναγνωρίζει την Ευρώπη ως το καθοριστικό πεδίο της ταξικής και πολιτικής πάλης. Αυτή είναι η επικίνδυνη για το σύστημα η απάντηση και όχι της άγονης διαμαρτυρίας. Όπως του Πέπε Γκρίλο, που έχει υιοθετήσει την ακίνδυνη πολιτική των emails διαμαρτυρίας».

Αναφερόμενος στις «παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις Κάννες το 2011», δήλωσε ότι εκεί «συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο. Και ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ. Για να αντικαταστήσουν εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με μη εκλεγμένους τεχνοκράτες τραπεζίτες, πιστούς στη λιτότητα. Και, ενώ την περασμένη Πέμπτη. Στο debate που διοργάνωσε η Eurovision στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του.Εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου».

Συνεχίζοντας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Και σας ρωτάω, όλες και όλους: Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε; Αυτήν την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς θα εγκρίνουμε με την ψήφο μας στην κάλπη της Κυριακής; Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι; Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι; Θα πούμε ναι στην Ευρώπη των πολλαπλών διαιρέσεων και ανισοτήτων, στην Ευρώπη του χάσματος Βορρά-Νότου, στην Ευρώπη που τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό και την άκρα δεξιά; Ή, με την ψήφο μας στην "Άλλη Ευρώπη". Θα πούμε ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της συνοχής και της αλληλεγγύης των λαών της;».

Keywords
Τυχαία Θέματα