ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ Η ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την επιχειρούμενη αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «όπου αποκρατικοποιήθηκαν επιχειρήσεις κοινωφελούς έργου, το έλλειμμα αυξήθηκε».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της Διοίκησης, αλλά και με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και δήλωσε: «Η τρικομματική κοινοπραξία πρέπει να γνωρίζει ότι όπου επιχειρήθηκε, στη χώρα μας ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελούς έργου, νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν. Αντίθετα, μειώθηκε το προσωπικό τους. Οι επενδύσεις που πολυδιαφημίστηκαν, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν. Η ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών, αντί να καλυτερεύσει, χειροτέρευσε».

Σε ό,τι αφορά το τίμημα για την πώληση της επιχείρησης, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «η τιμή πώλησης της ΕΥΔΑΠ αυτήν την εποχή είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα» και υπενθύμισε ότι «τα χρήματα από την αποκρατικοποίηση θα πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή των δανειστών και όχι στον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα