ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ»

«Με μαθηματική ακρίβεια» η Ελλάδα οδηγείται το φθινόπωρο σε κοινωνικό κραχ, όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του. Παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.


Του

Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην τοποθέτησή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έγινε «τροϊκανότερη των τροϊκανών», εφαρμόζοντας «ένα πρόγραμμα που έχει χρεοκοπήσει».

«Κάνουν λάθος όσοι νομίσουν ότι μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό με ανακοινώσεις παιδικής χαράς, όπως αυτές που βγάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάθε απόγευμα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ετοιμάζει νέα μέτρα, νέες οριζόντιες περικοπές αμέσως μετά τη θερινή ραστώνη». Παράλληλα, από τα βέλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγε και καθένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεχωριστά, αφού κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για πολιτική απάτη. «Δεν τηρούν πλέον ούτε το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέτουν ζητήματα συνταγματικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. «Η οργή και η απόγνωση των πολιτών της χώρας δεν τους απασχολεί» , πρόσθεσε.

 «Θυσία στη διαπλοκή η Αγροτική»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «όχι» και στην σχεδιαζόμενη αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «θυσία της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον Μολώχ της διαπλοκής», ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να εκμεταλλευθεί τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αποκόβοντας ένα κακό κομμάτι της Αγροτικής». «Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσουν το καλό κομμάτι σε μια υποδεέστερη τράπεζα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την υπό σχεδιασμό αποκρατικοποίηση ως «προμελετημένο έγκλημα». Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές του να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην αφήσουν την κυβέρνηση «σε χλωρό κλαρί». «Αυτός ο Αύγουστος θα έχει ειδήσεις, σκληρές ειδήσεις» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα