Τροπολογίες για ΕΟΠΥΥ και νοσηλευτές
Οι τροπολογίες ρυθμίζουν αποσπάσεις και μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού, την συγκρότηση των υγειονομικών επιτροπών του ΕΟΠΥΥ, συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με νέους γιατρούς και επέκταση του πλαφόν για τους ήδη συμβεβλημένους με τον Οργανισμό, στις 400 επισκέψεις
Επίσης επιχειρούν τη διευθέτηση των γνωστών προβλημάτων που συνοδεύουν
Η αναγγελία του κου Μπέζα, λίγες μόλις μέρες μετά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της Βουλής, πως δεν πρόκειται να επισυναφθούν εκ νέου τροπολογίες σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκου, ο οποίος παρατήρησε πως η παράκαμψη των Επιτροπών δεν βοηθά τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση (όπως στην περίπτωση της πρόσφατης τροπολογίας για τα φάρμακα), να κρύψει πολιτικές της αδυναμίες πίσω από καταγγελίες της διαδικασίας.
Κατά τα άλλα, στην αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, εγκρίθηκε από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το νομοσχέδιο που επικυρώνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία αναγνωρίζεται το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» ως φορολογικά ενήμερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2014 και αναστέλλεται κάθε αναγκαστική εκτέλεση εναντίον του.
Στόχος της ΠΝΠ, σύμφωνα με τον εισηγητή της ΝΔ, Ανδρέα Μαρίνο, ήταν «να δοθεί μια ανάσα ζωής στο Ίδρυμα» με προστασία του από κατασχέσεις, ώστε να διασφαλιστεί και η μισθοδοσία των εργαζομένων, που παραμένουν επί οκτώ μήνες απλήρωτοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι βουλευτές επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια, καταγγέλλοντας την απουσία διαχειριστικού ελέγχου στο Ίδρυμα και επισημαίνοντας πως επί ενάμισι χρόνο τα προβλήματα του Ιδρύματος αντιμετωπίζονται με διαρκείς νομοθετικές παρεμβάσεις αντίστοιχης υφής με την τωρινή, χωρίς κατ’ ουσίαν να επιλύονται. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο, ζητώντας την ένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ με «δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες». Η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε ωστόσο για την τελική στάση της.
Από πλευράς του, ο υφυπουργός Υγείας δεσμεύθηκε πως η τωρινή παράταση της προστασίας του «Ερρίκος Ντυνάν» θα είναι η τελευταία και υπογράμμισε το γεγονός, ότι το Δ.Σ. του Ιδρύματος βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με τους πιστωτές του.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό σου;
- Ο Σαμαράς επιστρέφει τη χώρα στη Δραχμή;
- Ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία μας! Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν και τις αρρώστιες που θεραπεύονται!
- BBC: Μήπως η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα;
- ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ξανθιά σε τηλεπαιχνίδι
- Σοκ: Ο δολοφόνος του 77χρονου στον Τύρναβο ήταν ο γιος του!
- ΤΟΥΣ «ΠΟΝΕΣΕ» Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ... ΤΟΥΣ «ΠΟΝΑΕΙ» ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΤΟ Ο ΣΑΒΙΟΛΑ!
- Η Νάουσα έριξε πόρτα στον Σόρος
- Eτοιμάζουν την έλευση Καραμανλή…!
- Τροπολογίες για ΕΟΠΥΥ και νοσηλευτές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Τροπολογίες για ΕΟΠΥΥ και νοσηλευτές
- Ο Κασιδιάρης πυροβολεί στη μέση του δρόμου (Βίντεο)
- Τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς..
- Ο Άγιος Βασίλης έχει λάβει 8 εκατομμύρια γράμματα
- Μετά τον Ραούλ ο Δημήτρης
- Νέα κόντρα για το ευρώ στη Βουλή
- Επεισόδια στη Θάσο στα εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.
- Στουρνάρας: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις
- Πέρασε ο Πανιώνιος
- ΔΕΗ: Κινήθηκαν διαδικασίες για 2.000 επανασυνδέσεις
- Τελευταία Νέα Matrix24
- Τροπολογίες για ΕΟΠΥΥ και νοσηλευτές
- Τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς..
- Ο Άγιος Βασίλης έχει λάβει 8 εκατομμύρια γράμματα
- Στουρνάρας: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις
- Νέα κόντρα για το ευρώ στη Βουλή
- Πέρασε ο Πανιώνιος
- Επεισόδια στη Θάσο στα εγκαίνια γραφείων της Χ.Α.
- ΔΕΗ: Κινήθηκαν διαδικασίες για 2.000 επανασυνδέσεις
- Μετά τον Ραούλ ο Δημήτρης
- Ο Κασιδιάρης πυροβολεί στη μέση του δρόμου (Βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Νάουσα έριξε πόρτα στον Σόρος
- «Πάνθηρας» στους «32»
- Εξιχνίαση δολοφονίας στη Λάρισα
- Ε. Σνόουντεν: Οι αποκαλύψεις να φέρουν περισσότερη διαφάνεια
- "Εις βάρος των πολιτών...η μη αλλαγή του νόμου για τις δημοτικές εκλογές"!
- Η λάμψη του Σαβιόλα υπάρχει ακόμα...
- UEFA: Μας πέρασε μέσω «Γαλατά» η Τουρκία
- Σοκ: Ο δολοφόνος του 77χρονου στον Τύρναβο ήταν ο γιος του!
- Στο φως άγνωστες ηχογραφήσεις του Τζόνι Κας
- Ομάδα Εργασίας από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση φορέων υπουργείων



