ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δεν κρύβει την αντίθεσή του στα σχέδια του υπουργού, Αθαν. Τσαυτάρη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά για άρση της ανώτατης διάρκειας ζωής των πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα.

«Αν για την υψηλή τιμή του φρέσκου γάλακτος ευθύνεται η διάρκεια ζωής των 5 ημερών, τότε το μακράς διάρκειας γάλα δεν θα ήταν ακριβότερο στο ράφι όπως συμβαίνει σήμερα», δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησής του με εκπροσώπους του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος. «Άλλες είναι οι στρεβλώσεις στην αγορά γάλακτος στις οποίες θα πρέπει

να εστιάσει την προσοχή της η πολιτεία, για να μην είναι η τελική τιμή του γάλακτος στο ράφι σχεδόν τριπλάσια από την τιμή παραγωγού», πρόσθεσε. Όπως σημείωσε «είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν οι τιμές παραγωγού του νωπού γάλακτος έπεφταν, οι τιμές στο ράφι παρέμεναν σταθερές και ενίοτε αυξάνονταν».

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων, Απόστολος Μωραΐτης.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ… ΓΑΛΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα