Τριήμερο φεστιβάλ …μπουγάτσας στις Σέρρες

Τριάντα εκθέτες από το νομό Σερρών, τη Βουλγαρία και τη Σερβία θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Bougatsa Days 2013, γεύσεις και την τεχνική της παραδοσιακής μπουγάτσας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, πλαισιωμένης από τη μουσική DJs της πόλης, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές και τραγούδια από σερραϊκά, βουλγαρικά και σέρβικα συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες, που το πρωί του Σαββάτου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν κουλουράκια με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών, ενώ την επομένη

θα διαγωνιστούν στην καλύτερη παιδική τούρτα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου Μπουγατσοποιών και Ζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, στόχος της οποίας -σύμφωνα με τους διοργανωτές- είναι η εξωστρέφεια των σερραϊκών προϊόντων, με την προβολή της σερραϊκής μπουγάτσας ως κεντρικό προϊόν. Η τελετή έναρξης του Bougatsa Days 2013 θα πραγματοποιηθεί, απόψε, στις 21:00, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρωγοί στο φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα