Δέκα νεκροί, 100 τραυματίες από εκτροχιασμό στο μετρό της Μόσχας

Το δυστύχημα συνέβη στην «μπλε γραμμή» του μετρό στις 08.30 τοπική ώρα, μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλβαρ και Παρκ Πόμπεντι. Βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί αλλά δεν έχουν ανατραπεί, και υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους επιβάτες.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Υγείας της Μόσχας Γκεόργκι Γκολουχόφ, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί. Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Έξω από τον σταθμό Παρκ Πόμπεντι

είχε συγκεντρωθεί αριθμός ασθενοφόρων και ελικόπτερα που μεταφέρουν τους πιο βαριά τραυματισμένους στα νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών. «Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και είχε πολύ καπνό», δήλωσε ένας άνθρωπος με ματωμένο πρόσωπο στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

«Είμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στο πρώτο βαγόνι, γιατί τα βαγόνια έπεσαν το ένα επάνω στο άλλο».

Tweets about "moscow"

Keywords
Τυχαία Θέματα