Τρέχουν στη ΔΗΜΑΡ για τον «τρίτο πόλο»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης έχει εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική, ενώ προβάλλει το αίτημα για αλλαγή του Μνημονίου. Παράλληλα, κατά πληροφορίες, η Αγίου Κωνσταντίνου ετοιμάζει δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση «αν επιχειρηθούν κοινοβουλευτικές και πολιτικές

λαθροχειρίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», όπως λέει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.

Εκδηλώσεις για «τρίτο πόλο»

Την ίδια στιγμή, η ΔΗΜΑΡ ήδη επεξεργάζεται τη διεξαγωγή πολιτικών εκδηλώσεων, οι οποίες όχι μόνο θα δημιουργήσουν «ειδησεογραφικά γεγονότα», αλλά θα δώσουν και την αίσθηση πως «κάτι κινείται» σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου» που έχει εξαγγείλει ο Φώτης Κουβέλης.

Ενδεικτικά, ο Φώτης Κουβέλης έχει δώσει ήδη το «πράσινο φως» για δύο εκδηλώσεις, στις οποίες τα πάνελ θα είναι υπερκομματικά, με πρόσωπα κοινής αποδοχής και κεντροαριστερή αναφορά. Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, στο θέατρο Γκλόρια και αφορά τη Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή. Στο πάνελ της εκδήλωσης, με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν απειλείται» θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο επιστημονικός διευθυντής του think tank του… ΠΑΣΟΚ (ΙΣΤΑΜΕ), Γιώργος Σιακαντάρης και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλλης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά.

Για την οικονομία

Μία εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η ΔΗΜΑΡ θα διοργανώσει νέα εκδήλωση για την οικονομία, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 984» στο Γκάζι. Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Ύστερη μνημονιακή και μεταμνημονιακή Ελλάδα. Ποιος δρόμος;», θα χαρακτηριστεί από τις εισηγήσεις του καθηγητή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Σωτήρη Βαλντέν, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκου Καραμούζη, του Ηλία Κικίλια (πρώην διοικητής ΟΑΕΔ, κύριος ερευνητής ΕΚΚΕ), των πανεπιστημιακών Αργύρη Πασσά και Γιάννη Τσαμουργκέλη, αλλά και του πρώην υπουργού και νυν πανεπιστημιακού, Νίκου Χριστοδουλάκη. Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, θα μιλήσει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, Δημήτρης Χατζησωκράτης και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Χρυσολωρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα