ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ… ΥΠΕΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της Eurobank αποτελεί το σημαντικότερο βήμα, προκειμένου να υλοποιήσουμε με επιτυχία την στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει στο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Εθνικής, ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Όπως τονίζει ο κ. Τουρκολιάς, η κίνηση αυτή συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση του Ομίλου, στην αναδιάρθρωση

και σταθεροποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, καθώς και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει: “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές και συγχωνεύσεις των Διοικήσεων και η υψηλή ποιότητα του προσωπικού των δύο τραπεζών, μου δίνουν σιγουριά και αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση του τόσο απαιτητικού εγχειρήματος.

«H πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού θα γίνει από στελέχη και των δύο Τραπεζών, με απόλυτα διαφανή διαδικασία και θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η εμπειρία και οι ικανότητες όλων των υπαλλήλων. Προσδοκώ να καλωσορίσουμε σύντομα τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Eurobank στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής”, αναφέρει ο κ. Τουρκολιάς.

Η εξαγορά αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για τους δύο οργανισμούς, αφού η ολοκλήρωσή της θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο με ενεργητικό ύψους 180 δισ. ευρώ περίπου, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς Ομίλους της Ευρώπης.

Ο νέος Όμιλος επίσης θα έχει ένα ισχυρό δίκτυο 925 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και 1.700 καταστημάτων στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα