Πενήντα οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία στον Καναδά

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικλ Φοργκέτ, ο συνολικός αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται σε 30. Ο ίδιος ανέφερε ότι 20 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί καθώς αναγνωρίστηκαν. «Συναντηθήκαμε με τις οικογένειες αυτών των 50 ατόμων που φαίνεται να έχασαν τη ζωή τους», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ στους δημοσιογράφους. Η προηγούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε 15 νεκρούς και 45 αγνοούμενους.

Ρίχνουν το φταίξιμο στον μηχανοδηγό

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας στην οποία ανήκει το τρένο που έφερε το θάνατο και την καταστροφή σε

αυτή τη μικρή τουριστική πόλη του Κεμπέκ, δήλωσε ότι ο μηχανοδηγός πιθανώς δεν ενεργοποίησε τα μηχανικά φρένα για τα 72 βαγόνια του τρένου που το καθένα περιέχει 100 τόνους πετρέλαιο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Rail World, ο Εντ Μπέρκχαρντ, είπε: «Είναι αμφισβητήσιμο αν τα χειρόφρενα ενεργοποιήθηκαν σωστά. Στην ουσία, θα έλεγα ότι αυτό δεν συνέβη». Ο ίδιος είπε ότι ο μηχανοδηγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και δεν θα πληρώνεται. «Πιστεύω ότι έκανε κάποιο λάθος», σχολίασε ο Μπέρκχαρντ συνοδευόμενος από αστυνομικούς και συνέχισε: «ο μηχανοδηγός είπε ότι ενεργοποίησε 11 χειρόφρενα. Θεωρούμε ότι δεν αληθεύει αυτό. Αρχικά τον πιστέψαμε, αλλά όχι πια». Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός του Κεμπέκ Πολίν Μαρουά δήλωσε ότι και η αντίδραση της εταιρείας στο δυστύχημα υπήρξε ανεπαρκής.

Η Μαρουά ανακοιίνωσε τη διάθεση 60 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (57 δολάρια ΗΠΑ) για τις ανάγκες των θυμάτων και την ανοικοδόμηση της πόλης. Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Musi-Cafe, ένα δημοφιλές μπαρ το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο τη στιγμή της έκρηξης. Από την έκρηξη καταστράφηκαν τουλάχιστον 30 κτίρια και 2.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα