Το ξέσπασμα του Άκη

Με την έναρξη σχεδόν της διαδικασίας ο πρώην Υπουργός για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Οι ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα στο δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη. Κι αυτό γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ , δεν την πήρε ούτε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση.

Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στο χώρο της Αμυνας χωρίς το ΚΥΣΕΑ.

Τότε λόγω των Ιμίων η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του πολεμικού ναυτικού.

Πρόεδρος: Τα είπαν αυτά οι συνήγοροι σας.

Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν υποψίες και κατηγορίες. Υπάρχουν στα χαρτιά αυτά.

Πρόεδρος: Τα λέει το βούλευμα αυτά. Αρκεί η άρνησή σας στην κατηγορία.

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας όμως.

Πρόεδρος: Ελήφθη μια απόφαση γι’ αυτό από το δικαστήριο.

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχουν όμως και οι νόμοι και το Σύνταγμα.

Πρόεδρος: Δεν είναι του παρόντος. Δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή.

Τσοχατζόπουλος: Έχουν σχέση γιατί είναι καταλυτικός ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ.

Πρόεδρος: Το έχω καταγράψει ήδη 10 φορές για το ρόλο του ΚΥΣΕΑ. Είναι θέματα ουσίας και θα διερευνηθούν.

Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει δωροδοκία. Δεν το λέω κύριε πρόεδρε, το αποδεικνύω. Όχι βάσει της νομοθεσίας, αλλά βάσει της πραγματικότητας. Θα είμαι παρών πάντα στη μάχη, όπου κι αν είμαι. Γιατί έχω περάσει πολλά.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς ζήτησαν να επιφυλαχθεί το δικαστήριο, χαρακτήρισαν τη δίκη καθαρά ποινική και όχι πολιτική και πρόσθεσαν ότι με την απόφαση του το δικαστήριο πρέπει να διατυμπανίσει τι πρέπει να πράττουν τα πολιτικά πρόσωπα όταν καλούνται να ασκήσουν εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα