Το ...ξεχασμένο μέλλον κάτι μεταλλαγμένων υπερηρώων

X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (X-Men: Days of Future Past)

Του Μπράιαν Σίνγκερ. Διάρκεια: 131'. Με τους Τζένιφερ Λόρενς, Χιου Τζάκμαν, Μίκαελ Φασμπέντερ, Τζέιμς Μακαβόι, Άνα Πακέν, Νίκολας Χουλτ, Πίτερ Ντινκλέιτζ

Η απόλυτη ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρώων έχει ξεκινήσει πόλεμο για τη διάσωση των ειδών, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι X-Men θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους νεότερους εαυτούς τους από την ταινία «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», σε μια επική μάχη που πρέπει να αλλάξει το παρελθόν, για να

σώσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το στοιχείο του χρονοταξιδιού στη δεκαετία του 70 προσφέρει το εφαλτήριο για αχαλίνωτη δημιουργικότητα και φαντασία σε αυτή την επικού χαρακτήρα ταινία η οποία σέβεται απολύτως τους χαρακτήρες της Marvel Comics και το σύμπαν τους. Επιπλέον ως prequel, χρησιμεύει ως γέφυρα που ενώνει τις δύο ταινίες. Ότι θα μπορούσε να είναι μια ακόμα σαπουνόπερα επιστημονικής φαντασίας με τους γνωστούς franchise υπερήρωες εξισορροπείται από τον ισχυρό ανθρωπισμό της αφήγησης, την ελεγχόμενη ευαισθησία των χαρακτήρων και τη κομψή καταγραφή της ελπίδας μέσα σε απελπιστικές καταστάσεις.

Το Μυστικό της Μέιζι (What Maisie Knew)

Των Σκοτ Μακγκί, Ντέιβιντ Σίγκελ. Διάρκεια: 99'. Με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν

Με φόντο τη Νέα Υόρκη, ένα μικρό κορίτσι παρακολουθεί το επώδυνο διαζύγιο των γονιών της. Μια σύγχρονη μεταφορά στην σημερινή Αμερικανική μεγαλούπολη του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χένρι Τζέημς γραμμένη το μακρινό 1897. Η ταινία παρακολουθεί μια δυσλειτουργική οικογένειας, όπου δυο χωρισμένοι γονείς έχουν παντρευτεί νέους συντρόφους, και καταγράφει τις επιπτώσεις της μάχης τους για την επιμέλεια της εξάχρονης κόρης τους Μέιζι, στην ζωή του κοριτσιού. Μακριά από υπερβολικούς μελοδραματισμούς, αισιόδοξους διδακτισμούς και συναισθηματικούς καθησυχασμούς η συχνά σπαρακτική ταινία, που απεικονίζεται μέσα από τα μάτια της μικρής ηρωίδας, δεν μεταδίδει τον ευαίσθητο θεατή διάθεση χειραγώγησης των αισθημάτων του. Αντίθετα του χαρίζει την ευκαιρία να στοχαστεί πάνω στην ανθεκτικότητα, την ωριμότητα και την οξυδέρκεια των μικρών αθώων παιδιών απέναντι στις οικογενειακές δυσκολίες. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το καστ.

Zαμπίζια: Πουλιά Στον Αέρα (Zambezia) - και σε 3D
Του Γουέιν Θόρνλεϊ. Διάρκεια: 83'

Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μια εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου. Το νεαρό γεράκι Κάι εγκαταλείπει το απομονωμένο του φυλάκιο για να γίνει μέλος των Τυφώνων, της ξακουστής ομάδας που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή τη Ζαμπίζια. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με την απόφαση του και τον ακολουθεί, μέχρι που αιχμαλωτίζεται από ένα ύπουλο ιγκουάνα που σκοπεύει να επιτεθεί στο καταφύγιο των πτηνών. Καλοπροαίρετη, αλλά μάλλον απογοητευτική ταινία κινουμένων σχεδίων με πολύ αργή εξέλιξη της πλοκής, παρά τη μικρή της διάρκεια, πολλούς χαρακτήρες και μπερδεμένη ιστορία. Αποτέλεσμα το αποφασισμένο νεαρό γεράκι να ανοίξει τα φτερά του και να βρει τη θέση του στον κόσμο δεν ξεκολλάει από τη γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα